Maske za lice od jagoda za svaki tip kože

U prolećnom periodu, jagode su mnogima omiljena vrsta voća. Savršenog su ukusa, osvežavaju i uz to i divno izgledaju i mirišu. To je sve ono što ste do sada i sami znali, ali da li ste znali i to da koristeći jagode, možete da negujete kožu? Napravite masku za lice, prilagođenu vašem tipu kože.

Maske od jagode za različite tipove kože lica

1. Maska sa jagodama za suvu kožu

Ukoliko imate suvu kožu, za pripremu maske, biće vam potrebno:

– Jedna šoljica što zrelijih jagoda,
– Jedna puna kafena kašika pavlake.

Način pripreme i korišćenja maske:

Jagode najpre operite, očistite od zelenih delova i ispasirajte ih što bolje možete. Zatim, jagodama dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite mešanjem. Na temeljno očišćeno lice, stavite gazu, a preko gaze nanesite masku. Sačekajte da maska deluje oko pola sata, a zatim je skinite sa lica i umijte se.

2. Maska sa jagodama za masnu kožu

Ukoliko imate masnu kožu, za pripremu maske, biće vam potrebno:

– Jedna šoljica što zrelijih jagoda,
– Pola ravne kafene kašičice sode bikarbone,
– Jedna ravna kafena kašičica projnog brašna.

Način pripreme i korišćenje maske:

Oprane i očišćene jagode što sitnije ispasirajte i pomešajte sa sodom bikarbonom i sa projnim brašnom. To dobro sjedinite mešanjem i nanesite na temeljno očišćeno lice na koje ste prethodno stavili komad gaze. Sačekajte oko pola sata da maska deluje, a zatim je skinite sa lica i umijte se.

 

3. Maska sa jagodama za normalnu kožu

Ukoliko imate normalnu kožu, za pripremu maske, biće vam potrebno:

– Šoljica što zrelijih jagoda,
– Dve supene kašike mleka,
– Jedna ravna kafena kašika meda.

Način pripreme i korišćenje maske:

Jagode koje ste oprali i očistili, ispasirajte i pomešajte da mlekom i medom. Zatim, mešavinu iscedite tako da razdvojite njen tečni i njen čvrsti deo. U tečni deo, umočite komad gaze i nanesite ga na lice. Sačekajte da prođe pola sata, a zatim skinite gazu sa lica i umijte se.

[adsense_inserter id=”12825″]

 

4. Maska sa jagodama za problematičnu kožu sklonu aknama i bubuljicama

Ukoliko vas muči česta pojava akni i bubuljica na koži, za pripremu maske, biće vam potrebno:

– Tri što zrelije jagode srednje veličine,
– Pet do šest listova bokvice,
– Nekoliko kapi soka od sveže ceđenog limuna (oko pet do šest kapi).

Način pripreme i korišćenje maske:

Jagode prvo operite i očistite ih od zelenih delova, a zatim ih ispasirajte. Tome dodajte sok od limuna i što sitnije iseckane i izgnječene listove bokvice. Sve dobro sjedinite mešanjem i nanesite na lice. Sačekajte da maska deluje oko pola sata, a zatim je isperite sa lica.

 

Napomena:

Sve od navedenih tipova maski sa jagodama, možete koristiti nekoliko puta nedeljno, pa čak i svakodnevno, sve u zavisnosti od potreba vaše kože. Već nakon 3 tretmana ovakvim maskama za lice, uočićete znatno poboljšanje u kvalitetu kože.

Ono što je još važno naglasiti, a vezano je za uticaj jagoda na kožu, jeste da one deluju i iznutra na kožu. Tačnije, kada redovno konzumirate jagode, primetićete da vam je koža zdravija, elastičnija, glatka i negovana.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!