Same svoj nail art majstor: 7 alternativa za “tačkalicu” za nokte

tačkalica za nokte

Tačkice na noktima su podloga za mnogo više nail-art dizajna nego što možete da zamislite. Naravno, pored klasičnih tufnica, tačkalice služe da kreirate koji god oblik ili dizajn žalite. Iako tačkice deluju kao lak dizajn, gotovo ih je nemoguće nacrtati na noktima, ako nemate tačkalicu. Ova alatka služi da kreirate savršeno simetrične tufnice na noktima, bez greške. Ali, većina nas nema ovu alatku u svom priboru. Ne brinite – nudimo vam čak 7 alternativih predmeta koji vam mogu poslužiti za crtanje tačkica po noktima.

Šta sve možete upotrebiti za crtanje tačkica po noktima?

Alternativa #1: Čačkalica

Sigurni smo da imate pakovanje čačkalica u kuhinji, tako da ih možete iskoristiti za crtanje tačkica po noktima. Umočite vrh čačkalice u lak i pritisnete ja na nokat, kako biste nacrtale tačkicu. Takođe, možete iseći čačkalicu na pola, i potom umočiti u lak, kako biste dobile različite tačkice.

Alternativa #2: Osušena hemijska olovka

Ako imate punu čašu hemijskih olovaka koje više ne pišu – učinite ih korisnim. Umočite vrh (kuglicu) hemijske olovke u lak i potom je koristite kao tačkalicu!

tačkalica za nokte

Alternativa #3: Pribadač

Ako držite pribadač za oštar vrh, to može biti pomalo opasno, ali suprotan kraj je savršen za kreiranje većih tačkica. Kako biste rešile ovaj problem, zabodite pribadač u gumicu na vrhu olovke, kako biste dobile alatku za tačkanje!

Alternativa #4: Ukosnica

Ukosnica je takođe sjajan metod da zamenite tačkalicu. Savijte ukosnicu, jer zaobljeni vrh možete koristiti da kreirate savršene tačkice svaki put.

Alternativa #5: Grafitna olovka

Ako hemijska olovka može poslužiti za tačkanje noktiju, isto tako može i grafitna poslužiti. Što je tuplja olovka, to ćete imati lepše, okruglije tačkice.

tačkalica za nokte

Alternativa #6: Spajalica

Ispravite žicu spajalice, i dobićete omiljenu alatku za tačkanje noktiju!

Alternativa #7: Špenadla

Špenadla je odličan izbor za kreiranje malih, diskretnih tačkica, ako ste ljubitelj minimalističkog manikira.

error: Content is protected !!