Kako da skinete fleke od šminke sa odeće u 3 laka koraka?

fleke od šminke

Ako ste ikada prosule lak za nokte na farmerke, u sred kućnog manikira, ili ste razmrljale tečni puder po košulji dok ste se spremale za posao – sigurno znate koliko je frustrirajuće kada umrljate odeću šminkom. Bez panike – svaka od nas je prošla to, i šta god radile, upamtite: nemojte trljati mrlju! Umesto toga, ispratite naše savete vezane za uklanjanje fleka od šminke sa odeće.

Uklonite fleke od šminke sa odeće lako i brzo!

Kako da skinete lak za nokte sa odeće?

Najnezgodnija fleka od svih je sigurno ona od laka za nokte. Pošto su lakovi formulisani tako da se brzinski suše i traju dugo, potrebno je da momentalno reagujete čim se prospe. Evo kako da ga uklonite u 3 koraka:

1. Uklonite višak mokrog laka sa fleke. Ovo učinite papirnim ubrusom. Potom, prekrijte fleku čistim papirnim ubrusom.

2. Natopite pamučni tufer sa skidačem laka (poželjno onim koji sadrži aceton). Držeći papirni ubrus na mrlji, potapkajte zadnju stranu fleke uz pomoć natopljenog tufera. Ovo će uspešno preneti fleku na papirni ubrus, i skinuće je sa odeće.

3. Isperite mrlju temeljno uz pomoć vode, i ponovite proces dok se u potpunosti ne ukloni. Potom, ubacite zarmljani komad garderobe u mašinu za veš i operite ga samog. Trebalo bi da je fleka u potpunosti nestala.

Povezano: Kako da vam odeća duže traje – trikovi za pravilno održavanje

fleke od šminke

Kako da skinete tečni puder sa odeće?

Najčešće mrlje od šminke su zapravo one od tečnog pudera – zato vam donosimo ove ekspertske savete. Sledeći put kada prospete ili razmrljate tečni puder po omiljenoj majici, probajte da naprskate penu za brijanje direktno na mrlju. Evo kako da to uradite, u 3 laka koraka:

1. Naprskajte bilo koju bezbojnu penu za brijanje direktno na fleku, i ostavite da deluje 2-3 minuta.

2. Potom, prstima utrljajte penu u fleku, kružnim pokretima.

3. Na kraju isperite fleku i ubacite zamrljanu odeću u veš mašinu, kao i obično!

fleke od šminke

Kako da skinete karmin sa odeće?

Usavršili ste svoj make-up look, uključujući i omiljeni karmin kojim ćete finiširati izgled. Sada je vreme da se obučete! Koliko god da ste pažljivi, velika je šansa da ćete zakačiti garderobu karminom. Sledeći put, pripazite da karmin nanesete posle oblačenja. Ukoliko ste već napravile fleku, evo kako da je skinete!

1. Najpre, uklonite višak karmina sa fleke uz pomoć tupog noža – ovo će sprečiti širenje fleke i olakšaće uklanjanje samog karmina sa odeće.

2. Natopite pamučni tufer alkoholom, i nežno potapkajte po fleci. Pazite da ne utrljavate, već samo da tapkate pokretima gore-dole.

3. Posle blotovanja, isperite odeću hladnom vodom. Ako ako ne upali, vaš sledeći potez je da nanesete skidač fleka direktno na mrlju, prateći uputstva sa proizvoda. Ovo obično znači da ga ostavite da deluje 5 minuta, pre nego što isperete odeću. Ako fleka neće da spadne, probajte isti metod, ali sa deterdžentom za posuđe.

fleke od šminke

Kako da skinete maskaru sa odeće?

Ako vam je slučajno ispala maskara iz ruku tokom oblačenja, ne brinite, nije sve izgubljeno. Baš kao što radite kada zakačite lice maskarom, najbolja taktika je da je pustite da se ona osuši u potpunosti, i da je potom “sastružete” sa odeće, uz pomoć prstiju ili spoolie četkice. Ako ovo ne radi, ispratite iste korake kao kod uklanjanja mrlje od karmina.

Pročitajte još i: Trikovi kako da lako uklonite fleke sa odeće!

error: Content is protected !!