6 saveta za odličan selfie, čak i kada niste fotogenični

selfi

Svaka od nas je u jednom trenutku imala misiju da kreira savršen selfi, posebno ako ste tek nanele odličan make-up look, ali nismo svi influenseri, koji su masterirali umetnost dobrog selfija. Čak i kada ste zadovoljne svojim izgledom, ponekada slika ne ispadne onakva kakvom ste je očekivali. Ako smatrate da niste fotogenični, loši ste u slikanju ili se osećate čudno ispred kamere, donosimo vam nekoliko saveta kako da usavršite umetnosti selfija!

Saveti za selfi bez greške

#1: Razmislite kakav izgled želite

Prva stvar kada želite da slikate dobar selfi, jeste da razmislite kakav izgled želite! Ako idete ka “natural” selfiju, slikajte se bez šminke, ili sa no-make-up look-om. Ako želite fotku koja privlači poglede, isprobate jak karmin na usnama. Ako želite da se slikate sa šminkom, uvek nanesite tečni puder pre slikanja. Kao zlatno pravilo, odaberite puder mat finiša, ili ga setujte praškastim puderom. Blistava šminka može učiniti da delujete previše masno, ili da dobijete “flashback” efekat od blica.

selfi

#2: Osvetljenje je ključ

Dobro osvetljenje donosi ogromnu razliku, kada je reč o selfiju. Jarko, prirodno svetlo je vaš najbolji prijatelj. Selfiji u toku zalaska sunca (golden-hour) su popularni sa razlogom. Postarajte se da je sunčeva svetlost uvek ispred vas, obasjavajući vam lice, a nikada iza vas. Ako nemate dobar prozor, ili fotkate slike uveče, razmislite o ring light-u.

#3: Pronađite najbolje uglove

Ideja “dobre strane” lica je zastarela! Ako razumete kako da postavite kameru na način da ona laska vašim crtama lica, moći ćete učiniti da obe strane lica izgledaju sjajno. Ovo dolazi kroz vežbu i eksperimentisanje. Pokušajt eda držite kameru u raznim pozicijama i menjajte uglove, dok ne nađete onaj koji vam najbolje odgovara.

#4: Eksperimentišite sa pozama

U tom smislu, ne postoji poza koja laska svima. Zato kreirajte više test fotki i praktikujte različite facijalne ekspresije. Probajte da se smejete sa i bez zuba, kako biste odlučili koja opcija vam bolje stoji. Ako vam je potrebna inspiracija za poze, skrolujte kroz društvene mreže, kako biste našli inspirativne fotke, koje vam se dopadaju. Zapamtite – najbolji selfiji su oni koji izgledaju autentično, stoga  se odlučite za poze koje deluju što prirodnije.

selfi

#5: Mudro odaberite pozadinu fotke

Vaše lice je zvezda fotke, zato ne dozvolite da pozadina odvuče pažnju. Obratite pažnju i na to gde se fotkate. Ne dozvolite da nered, veš ili kante za smeće iza vas odvuku pažnju sa selfija.

#6: Ne preterujte sa editovanjem fotke

Prošli su dani previše editovanih slika koje su provučene kroz sve moguće filtere. Postoji nešto neverovatno osvežavajuće kod autentične fotografije – zato pustite da vaša prirodna ličnost sija! Naravno, to ne znači da poneki slatki filter nije zabavan, ako vam zafali malo blistavosti. Ipak, drastično menjanje izgleda ili nerealistično filteri čine više štete nego koristi.

Pročitajte još i: Mobilni telefon šteti koži na ovih 5 načina!

error: Content is protected !!