7 najvećih beauty trendova za 2022. godinu: Skincare, kosa i make-up

beauty trendovi za 2022.

Istina je da volimo trendove, ali i da svaki trend definitivno nije trajan! Nega kože, kosa, šminka su sve oblasti koje potpadaju pod uticaj trendova, a ako ste dama koja voli da isprati svaki od njih na svoj način – ne propustite naš pregled najvećih beauty trendova koje eksperti predviđaju za narednu, 2022. godinu!

Kako ćemo se šminkati i negovati u 2022?

#1: Maksimalne boje uz minimalno šminkanje kože

Ako ste malo prezasićeni šminkom – niste sami. Tokom 2020. i 2021. bili smo uhvaćeni između dva ekstrema: od nepostojećeg šminkanja i maštanja o nošenju omiljenog ruža za usne (zbog zaštitnih maski), pa sve do naslojavanja jakih boja, neona i glitera. Sledeća godina će biti negde između ta dva: ljubav prema bojama ostaje i dalje u fokusu, ali sa lakšim pristupom tenu. Neon ajlajneri senke će biti IN, ali uz minimalno šminkanje tena.

#2: Zasićene boje za kosu + poneki pramen

Česta zatvaranja, lockdown, čekanje na termine u salonima učinili su da žene sve više žele low-maintenance opcije za farbanje. S druge strane – druga polovina žena želi da masovno promeni boju kose, što znači da će hair color trendovi biti veoma aktuelni. Za one koje žele da butu natural, obrnuti balayage (shadow roots) biće najbolji način da proredite posete salonu, dok vam boaj i dalje izgelda sveže.

Na suprotnom kraju spektra, koloristi predviđaju da će žene želeti vibrantne, bogatije tonove (boja tamno smeđe kože, strawberry braon balajaž, smeđu sa karamel pramenovima, najlonski sun-kissed pramnovi i šampnja sa mlečnim blendanjem. Tople boje se vraćaju, jer produžavaju vreme između dve posete salonu. Takođe, crvene boje se vraćaju u fokus, jer želimo intentivne tonove!

Povezano: Obrnuti balajaž – najpopularniji hair trend za 2021. godinu

View this post on Instagram

A post shared by Linn Bogmer (@linnsstyle)

#3: Hormoni u nezi kože

Nega kože je dugo bila dominirana pričom o borama, ali 2022. godina će se vrteti oko hormona – odnosno, oko efekta koji estrogen ima na kožu. Mnogi brendovi vrše razna istraživanja o efektu estrogena na kožu, posebno tokom perioda menopauze. Gubitak ovog hormona utiče na čvrstinu kože, njenu debljinu, hidrataciju i sposobnost da se reparira. Zato brendovi istražuju upotrebu fitoestrogena, biljnih komponenti iz soje, lana i grožđa, koje imaju antioksidativna i protivupalna svojstva.

#4: Nostalgične frizure + autentična lepota

Stilisti predviđaju veliki povratak retro frizura: 70-e su se već vratile, kao i francuski paž i Birkin šiške. U 2022. Možemo očekivati ektra dugačku kosu, sleek frizure poput chigon punđi, šaleva za kosu i pletenica koje uokvriuju lice, uz veliku upotrebu aksesoara za kosu i frizura inspiranih 90-im.

#5: Šminka u beloj boji

Ništa ne privlači toliko pažnje kao all-over bela boja (bilo da je na usnama, očima, trepavicama ili obrazima). Ovo stvara predivan konstrast na tamnijoj koži i daje ledeni finiš svetlom tenu. Za nosiviji look probajte beli ajlajner na kapcima ili ledeno srebrni hajlajter za ekstra glam u 2022!

#6: Muška grooming industrija će biti u porastu

Muško tržište nege je poraslo itekako u poslednjih par godina – a u poslednje dve, rezultat je takasv zbog lockdown-a, kada su muškarci bili “prisiljeni” da eksperimentišu sa proizvodima kod kouće.  Takođe, ovome su doprineli i celebrity beauty btrendovi (posebno onaj koji je lansirao Harry Styles). Takođe, društvene mreže pružile su muškarcima priliku da izazovu stereotipe, kada je reč o nezi lepote. Tu treba da zahvalimo i generaciji Z, koja promovišu mušku lepotu na Tik Tok-u.

#7: Mešanje skincare-a, oralne nege i zdravlja

Wellness je i dalje ultimativni luksuz u ovom jeku pandemije, a to ujedno znači i preklapanje različitih oblasti nege. Od proteinskih praškova, kolagen napitaka i adaptogenih gumenih suplemenata, pa sve do skincare preparata sa CBD-om, netradicionalne beauty kupovine su zamenile klasične kozmetičke preparate. Ovo se takođe odnosi i na wellness parfemske mirise: određeni brendovi lansiraju parfeme koji utiču na određene tačke u mozgu, čime donose povećan fokus ili energiju.

Pročitajte još i: Modni trendovi za zimu 2021/22.

error: Content is protected !!