Sa lepom kožom u Novu godinu: 8 skincare saveta za prazničnu sezonu

nega kože tokom praznika

Praznična sezona može biti stresna: okupljanje porodice, nabavka, kupovina poklona, previše posla – ovo sve može uzeti danka na vašoj koži. Na sve to čeka nas mnogo kalorične hrane, bez koje ne možemo da zamislimo praznike. Preduzimanje pravih koraka u skincare rutini kako biste sprečili kožu da dobije akne može pomoći u tome da vam koža izgleda blistavo za praznike. U nastavku donosimo najbolje savete kako da održavate kožu tokom praznika.

Nega kože tokom praznika

#1: Temeljno čistite kožu

Počnite svako jutro uz temeljno čišćenje kože. Ovo će pomoći da vam ten bude čist, bez bubuljica, i takođe će pripremiti vašu kožu za full glam make-up. Ako imate problema sa zapušenim porama, birajte čistače na na bazi salicilne kiseline, a ako vas muči suva koža, neka vaš čistač sadrži hijaluronsku kiselinu!

#2: Odaberite prajmer koji neguje kožu

Kako bi vam praznična šminka ostala na mestu (a vaša koža izgleda besprekorno), odaberite prajmer koji će ujedno pomoći lakšem nanošenju šminku, ali ujedno će i negovati kožu. Ako vam je koža suva, potražite hidratatne kremaste prajmere, a ako vam se koža pojačano masti, vaš izboru su pre matirajući prajmeri.

nega kože tokom praznika

#3: Ne zaboravite na balzam za usne

Praznici označavaju i dosta provođenja vremena napolju, na snegu, a ovo sve može uzrokovati suve, ispucale usne. Držite pri ruci hidrirajući balzam koji neguje usne tokom cele sezone.

#4: Redovno skidajte šminku

Obavezno skidanje šminke, bez obzira na nivo umora je potpuni must-have. Isplanirajte veče unapred, i ostavite na noćnom stočiću micelarnu vodu i kremu za lice, ako želite brzinsko skidanje šminke pre odlaska u krevet.

Povezano: Najbolji skincare sastojci za zimsku negu – vaša koža će ih obožavati

#5: Ostanite hidrirani

Praznici su savršen izgovor da uživate u ekstra koktelima, ali alkohol može učiniti da vam koža deluje suvo i izborano. Zato uvek dobro hidrirajte kožu kremom i pijte čaše vode između vina ili koktela.

nega kože tokom praznika

#6: Pružite koži detox

Ako ste ostali do kasno u provodu ili ste pojeli previše đakonija sa prazničonog stola, počastite kožu detox maskom na bazi aktivnog uglja i gline, koja će izvući nečistoće iz pora.

#7: Pružite koži dozu vitamina C

Pojačajte sjaj kože tokom praznika, tako što ćete joj pružiti kvalitetan serum sa vitaminom C, koji će vizuelno posvetliti kožu, i zaštititi je od slobodnih radikala. Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C serum.

#8: Ne zaboravite zonu oko očiju

Verovatno nećete mnogo spavate tokom praznične zabave, a to će se najpre videti oko očiju. Ništa neće podmladiti kesice ispod očiju kao dobar san od 8-10 sati, ali u međuvremenu nabavite kvalitetan antirid!

Naš predlog je Skinology Derma Active antirid krema.

Pročitajte još i: 3 skincare proizvoda koja su vam potreba u rutini, bez obzira na godine

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!