Najbolji skincare sastojci za zimsku negu – vaša koža će ih obožavati!

zimska nega

Jesen i zima su možda najušuškanija godišnja doba, ali unutrašnje grejanje i hladan vazduh spolja mogu ozbiljno isušiti ten i uzrokovati brojne probleme sa kožom. Kako biste pripremile kožu za hladne mesece, dermatolozi predlažu da počnete sa korišćenjem kozmetičkih sastojaka koji hidriraju i hrane kožu. Neki od njih su hijaluronska kiselina i okluzivi. Zato u nastavku pogledajte našu listu i trk u skincare shopping!

Najbolji zimski sastojci za negu kože

#1: Humektansi

Humektansi, poput glicerina i hijaluronske kiseline, izvlače vlagu iz vazduha, kako bi je “usisali” u vašu kožu. Birajte lagane serume na bazi hijaluronske kiseline, kojeg ćete “zaključati” kremom na bazi glicerina. Na ovaj način vaša koža će biti nahranjena i zaštićena.

Naša preporuka je Skinology Hijaluron serum za lice.

zimska nega

#2: Okluzivi

Gusti, teški skincare proizvodi zadržavaju vlagu unutar kože i stvaraju barijeru za nju. Birajte kreme koje sadrže okluzive poput petrolatuma i vazelina, koji će napraviti zaštitni sloj za kožu, tokom hladnih dana. Ovako ćete sprečiti isparavanje vlage iz kože.

Povezano: Nega kože na zimovanju – sve što treba da znate

#3: Ceramidi

Tokom zime bi trebalo da izbegavate čistače sa sulfatima, već da se okrenete blagim umivalicama sa ceramidima. Oni jačaju prirodnu barijeru kože, a savetujemo vam da ove sastojke potražite i u kremama za lice.

zimska nega

#4: Niacinamid

Niacinamid, poznatiji i kao vitamin B3 ojačava barijeru kože što dovodi do hidriranog tena i smanjanjea vidljivih linija i bora na licu. Niacinamid takođe targetira neujednačen ton kože. Birajte serume sa visokim procentom niacinamida, poput Skinology NIACINAMID + 3D hyluaron seruma za lice.

zimska nega

Pročitajte još i: Upoznajte se sa “slugging” tehnikom hidratacije, za nahranjenu kožu tokom zime

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!