9 trikova sa make-up četkicama koji će vam olakšati šminkanje

Hajde da priznamo: beauty pribor može biti ozbiljna investicija. Kvalitetne četkice i alatke za šminkanje mogu prilično opteretitit vaš novčanik, tako da je vrlo važno da znate gde treba investirati. Ne treba vam baš svaka make-up četkica koja izađe ne tražište, ali je korisno znati nekoliko trikova koji će izvući maksimum iz vaših omiljenih alatki za šminkanje. Zato vam u nastavku donosimo najbolje trikove sa četkicama za šminkanje!

Trikovi sa četkicama za šminkanje

#1: Pljosnatim četkama za puder nanesite masku na lice

Ravne, sintetičke četkice za nanošenje pudera nisu baš idealne za šminkanje, ali su zato veoma efikasne za nanošenje maski za lice. Izbegnite da prstima nanosite masku, posebno ako se radi o glinenoj (ko još voli da mu se glina zavuče pod nokte?). Zakrivljena ivica pljosnate četke za tečni puder će lako naneti proizvod oko očiju i usana, dok će pljosnata strana glatko razmazati kremastu ili gelastu masku.

#2: Kreirajte nail art

Iskoristite stare četkice za ajlajner i usne i za nešto kreativno! Ove sitne i precizne četkice se mogu iskoristiti za nail art, jer su dovoljno male i tanke da icrtaju precizne oštre linije i neki jednostavniji dizajn.

četkice za šminkanje

#3: Od fluffy četkice napravite kontur četku

Ako nemate četku za konturisanje u kolekciji, a baš vam je neophodna – kreirate DIY četku uz pomoć ukosnice za kosu! Uzmite vašu omiljenu pufnastu četku za rumenilo ili puder u prahu, i jednostavno, zakačite ukosnicu blizu baze četkice, i ona će momentalno postati zakrivljena alatka za kontuirsanje. Samo nemojte predugo držati ukosnicu, kako ne bi trajno deformisala dlačice.

#4: Napravite dasku za pranje četkica

Kao alternativa skupim rukavicama i silikonskim podmetačima za ribanje četkice može poslužiti mala plastična daska na koju ćete strateški postaviti tufnice vrućeg lepka, koji će se potom osušiti i kreirati male brazde, sa kojima ćete lako izribati četkice!

#5: Brzo osušite četkice uz gumice za tegle

Sigurno znate da se grozne stvari mogu desiti sa kožom ako ne čistite redovno četkice. Kako biste sprečili da voda uđe u deo gde je četka zalepljena za dlačice, ključno je da ih sušite nadole. Zakačite ih uz pomoć gumice za tegle o neku šipku ili vešalicu, tako da dlačice vise ka dole.

četkice za šminkanje

#6: Pokvasite četkicu da intenzivirate pigment

Kako biste učinili da vaše metalik, šimer i foil senke zaista sijaju – naprskajte dlačice fiksatorom za šminku, pre nego što je umočite u senku. Ako nemate fiksator pri ruci, poslužiće i obična voda.

#7: Napravite same sredstvo za čišćenje četkica

Nema potrebe da potrošite veliki novac na brendirani sapun za pranje četkica. Mešavina antibakterijskog deterdženta za sudove i maslinovog ulja će odraditi odličan posao.

#8: Drškom od četkice pronađite idelno mesto za konture

Kako biste strateški postavile kontur liniju na lice – iskoristite dršku četkice, koju ćete postaviti duž udubljenja obraza, dok drugom četkom nanosite konture.

#9: Ukrotite kosu spoolie četkicom

Da li i vas nerviraju one “antenice” ili dlake koje štrče, u momentu kada ste savršeno sredile frizuru? Možete ih lako ukrotiti uz pomoć spoolie četkice za obrve – samo je poprskajte lakom za kosu i zagladite površinu kose.

Pročitajte još i: Prirodna vs. sintetička dlaka – koje četkice za šminkanje su bolje?

error: Content is protected !!