Lakiranje noktiju: 5 loših navika kojih se morate odreći

lakiranje noktiju

Devojke su devojke – a to znači da se uvek radujemo malim stvarima, poput pronalaska savršenog crvenog ruža, dobijanje mini testura i lakiranja noktiju u omiljenu boju. Priznajte sebi – dobar manikir ima moć da vam podigne raspoloženje, i učini da se osećate kao milion dolara, čak i u običnoj trenerci. Ako ste “sama svoj majstor”, što se tiče lakiranja noktiju, treba da znate da neke loše navike treba da izbacite iz kućne manikir rutine. A evo koje su to!

Da li i vi imate ove loše navike kada lakirate nokte?

#1: Konstantno lakirate nokte

Ako ste “zavisnik” od laka za nokte, verovatno se osećate “gole” kada ne nosite lak. Nažalost, vezano lakiranja noktiju, bez dana pauze između može oslabiti nokatnu ploču. Jako je važno da pravite pauze od nekoliko dana između dva lakiranja noktiju, kako biste im dali prostora da “prodišu”.

lakiranje noktiju

#2: Koristite previše skidača laka

Često menjanje boje laka znači da koristite veće količine skidača laka. Najvići broj skidača sadrži aceton, koji može isušiti nokatnu ploču, pa čak i uzrokovati ljuštenje noktiju. Pravljenje pauze od lakirnaja ujedno znači i da pauzirate od skidanja laka, čime puštate nokte da se “odmore” i vrate na noralne nivoe hidratacije.

Povezano: 8 načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte

#3: Ne ljuštite lak sa nokta

Za ovu lošu naviku smo sve krive – ako lak počne da vam se skida posle par dana, nemojte ga vi dodano ljuštiti sa nokatne ploče. Kada ovo radite, ujedno uklanjate i tanki površinski sloj nokta, čineći ga slabim i krtim. Sprečite ljuštenje laka tako što ćete manikir završiti kvalitetnim top coat prozirnim slojem, koji će povećati dugotrajnost vašeg manikira.

#4: Preskačete bazu za lak

Obojeni nokti izgledaju ružno – tačka. Umesto da ih krijete sa još više slojeva laka za nokte, probajte da koristite bazu za lak svaki put kada lakirate nokte. Tako ćete kreirati zaštitni sloj na noktima, i sprečićete neželjeno prebojavanje noktiju.

lakiranje noktiju

#5: Mućkate bočicu laka pre lakiranja

Verovatno ste videli da svi to rade, pa ste automatski preuzeli ovu lošu naviku. Ali, znajte da mućkanje bočica laka stvara vazdušne balončiće, koji se zadržavaju na noktu, čineći da vam manikir izgleda neujednačeno i rupičasto. Umesto mućkanja, držite bočicu laka vertikalno i rolajte napred-nazad između dlanova ruke, kako biste je zagrejali. Tako će boja biti glatka i jednaka na vašim noktima.

Pročitajte još i: 7 trikova za savršeno nalakirane nokte bez nereda

error: Content is protected !!