Srebrna boja će biti veliki trend za jesen 2022, uključujući modu, kosu i šminku!

srebrna boja
Instagram/Printscreen

Trend srebrne boje počeo je veoma lagano i suptilno: tu i tamo poneki srebrni detalj na modnoj pisti, odsjaj praha za manikir u spektru hladnih tonova, tanka linija ajlajnera na očioma. Odjednom, “chromcore” trend se materijalizovao u svojoj punoj snazi: Kardašijan zvezde koje nose čitave silver-outifte, ledeni srebrni make-up tonovi glumica u seriji “Euphoria”, kao i outfit pevačice Beyonce, koja je predstavila svoj novi album, obučena u srebrni metal. Ako ste čekale neki znak – ovo je to! Trend srebrne boje (“chromecore”) je stigao!

Novi-stari trend

Još od disko-kugli 70-ih, jaknica sa nitnama i Tiffany narukvica, srebrna boja i hromirani finiš su nekada vladali modnom scenom. Hrom čini da odmah pomislite na glam rock i disko, poput sjajnih, metalik kapaka koji sijaju pod prigušenim svetlom.

Disko-era je bila preteča današnje “chrome” lepote, sve dok se 2010. nije pojavio njen opozit – a to je trend zemljanih tonova, koji je započep brend “Urban Decay” svojom “Naked” paletom. Učili smo da topli, zemljani tonovi mnogo više laskaju tenu, jer toplina implicira sunce i svetlo, a to je slika zdravlja.

View this post on Instagram

A post shared by Isamaya Ffrench (@isamayaffrench)

Ipak, kako se trendovi smenjuju, prosto je prirodno da se hladni metalik tonovi vrate u fokus, ali njihov tajming nije bio dobar, sve do danas! Ranije, trend hladnih i srebrnih tonova u šminkanju se činio prilično zastareo i prevaziđen. Ali, pošto beauty look-ovi naginju ka sve većem minimalizmu, u prethodne dve godine, kolektivno smo dostigli tačku gde smo spremni da prihvatimo te sjajne, metalik, noćne stilove šminkanja. Čini se da je “više = više”, i da živimo u vremenu maksimalizma.

Gde se sve mogao videti “chromecore” trend?

Ako pratite Fashion Week, poznate influensere i make-up artiste, teško je bilo promašiti dominaciju “chromecore” trenda u lepoti i modi. Chrome nokti i srebrna šminka vladaju TikTok-om, dok su modne piste i crveni tepisi preplavljeni srebrnim sjajem. Valentino, Givenchy, Dior, Fendi i Diesel su se poigravali sa blještavim elementima chrome tonova. Srebro otelovljuje stav osobe koja želi da bude viđena kako sija. Ova činjenica čini ovaj trend savršenim izborom za zvezde poput Zendaye, Nicole Kidman, Beyonce i Kylie Jenner.

Chromcore make-up

Osim mode, veliki make-up brendovi zabeleželi su porast prodaje make-up proizvoda u hrom i srebrnim tonovima! Ovaj trend se može videti i kao deo šminke na očima, licu, noktima i celom telu! Divno je videti gliter koji možete nositi svakodnevno, posebno srebrne tonove i hladne hrom nijanse.

Senke, olovke, ajlajneri, ruževi, gliter-gelovi  sa decentnim hromiranim sjajem postaju bestseleri kod mnogih brendova, što znači da su i “obične” devojke prigrlile ovaj trend.

Nokti

Lakovi za nokte u srebrnim i hrom tonovima doživaljaju veliki porast prodaje i potražnje, i zato će zimske kolekcije lakova za nokte renomiranih brendva biti pune hladnih, futurisitčkih, hromiranih boja.

Kako se vama sviđa ovaj “chromecore” trend? Da li ćete probati nešto od proizvoda?

Pročitajte još i: Trend vampirske kože je sada IN, zahvaljujući TikToku!

error: Content is protected !!