Svetlucavo i šljokičasto: Trend “vampirske kože” je sada IN, zahvaljujući TikToku!

vampirska koža
Instagram/Printscreen

Svi se sećamo “Twilight” sage i priče o omiljenim vampirima – Edvardu i Isabeli! Ukoliko ste pratili pomenute filmove, sigurno se sećate da kada vampir izađe na sunce, njegova koža počne da svetluca. Taj sjaj kože se poredi sa dijamnatima, a ovaj šimer se pojavljuju na celom njihovom telu. Upravo ovaj izgled inspirisao je novi make-up trend, a to je “vampire skin” trend! Kao što i pretpostavljate, TikTok je mesto na kojem je sve počelo. Više o ovom trendu, pročitajte u nastavku!

Trend “vampirske kože” – o čemu se radi?

Iako je “vampirska koža” sa svojim gliter česticama, u potpunosti fiktivna, korisnici TikToka su rekreirali njihovo šljokičasto lice. Naravno, može biti teško difuzovati i izblendati šljokice ravnomnerno po licu, ali zato su TikTok kreatori došli na ideju da umešaju gliter u tečni puder, za svetlucavi ten!

@lolhamz THIS IS THE SKIN OF A KILLER BELLA!!! inspired by @imonaugust (youre a genius)✨ #twilight #glitter #teamedward #makeup ♬ Eyes on Fire (Zeds Dead Remix) – Blue Foundation & Zeds Dead

Kako da postignete efekat “vampirske kože”?

Prvo, trebalo bi da pripremite ten za svetlucanje, tako što ćete koristiti ekstra-hidratantnu skincare rutinu i hidrirajući prajmer kao bazu. Nakon toga, uzmite paletu za mešanje šminke (nadlanica može poslužiti takođe). Potom, umešajte tečni puder, CC kremu ili toniranu kremu sa kremastom ili tečnom gliter formulom, pre nego što ovu mešavinu utisnete u kožu lica. Možete koristiti četku za puder, ili beauty blender sunđer!

Povezano: 3 razloga zašto vam tečni puder izgleda narandžasto i kako to da sprečite!

@imonaugust If you guys want to go as a Cullen for Halloween, just add orange contact lenses 🧛‍♀️✨ #glitter #makeup #twilight #tutorial ♬ Supermassive Black Hole (Twilight Soundtrack Version) – Muse

Rezultat je začuđujuće suptilan, tako da slobodno možete ovde “stati” sa šljokicama. Ako ipak želite ekstra vidljiv efekat, uzmite “fan” lepezastu četkicu, njom pokupite presovani ili praškasti gliter, i nanesite ga na mesta koja biste inače hajlajtovali (vrh jagodice, kost ispod obrve, unutrašnji ugao oka, duž nosa i Kupidonov luk). Ako nemate praškasti gliter, možete koristiti i bilo koju bež ili belu gliter senku. Kako biste naneli šljokice na telo, koristite body gliter ili puder u prahu sa šljokicama, kako biste dodali “sparkle” na dekolte, ruke i noge! I voilà – dobile ste efekat “vampirske kože”.

Da li ćete probati ovaj make-up trend?

Pročitajte još i: Top saveti za nošenje glitera na očima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!