3 razloga zašto vam tečni puder izgleda narandžasto i kako to da sprečite?

tečni puder

Pronalazak odgovarajuće nijanse tečnog pudera  je dovoljno komplikovano, posebno sada kada možete naći tečne pudere različite pokrivne moći, formule, finiša, sa infuzijom skincare sastojaka. Ipak, ne postoji gori problem sa tečnim puderom nego kada on postane “narandžast” na licu (poput “Oompe Loompe”). Postoji više razloga zašto se ovo može desiti, a najbolje od svega je – što se oni mogu izbeći. Zato u nastavku saznajte šta uzrokuje narandžastu boju pudera na licu i kako to da sprečite!

Zašto tečni puder postaje narandžast?

Razlog #1: Oksidacija pudera

Kao što smo pomenuli, postoji više razloga zašto tečni puder dobija narandžastu boju. Jedan od najčešćih je proces koji se naziva “oksidacija tečnog pudera”. Oksidacija se dešava kada je tečni puder izložen vazduhu (odnosno, nanešen na vaše lice). Kao rezultat, tečni puder počinje da poprima tamniju, naranždastu boju. Ovo se dešava nakon nanošenja pudera, ili čak dok je puder u bočici.

tečni puder

Razlog #2: Tekstura kože

Višak masnoće na koži je drugi krivac zašto vaš puder deluje tamnije na licu, nego u bočici. Vaša prirodna ulja na koži menjaju formulu pudera, nakon čega on menja svoju nijansu u tamniju.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

Razlog #3: Pretamna nijansa pudera

Vaša šminka na licu može delovati narandžasta, ako nosite tečni puder koji je pretaman za vaš ton kože ili ako ste odabrali onaj pogrešnog podtona. Ako imate hladan ili neutralan podton, korišćenje pudera toplog podtona, može uzrokovati da vam šminka celog lica deluje narandžasto.

tečni puder

Kako odabrati?

Neke dame žele topliji ili “bronzaniji” tečni puder, posebno ako imate veoma svetao ten. Istina je da malkice narandžastog podtona može naglasiti zdraviju i topliju kožu. Alil, većini dama će odgovarati više tečni puder neutralnih ili blago maslinastih tonova, dakle, ništa pretoplo. Kada birate nijansu pudera, uvek se zapitajte: “kojoj vrsti kafe je najsličnija ova nijansa”? Bez obzira da li je to nijansa bele kafe ili tamni espreso, nikada ne bi trebalo da bude pretana.

Ovo se čini lakše reći nego uraditi, ali se držite osnovnog pravila, da tečni puder treba da odgovara nijansi kože, kao i njenom podtonu.

tečni puder

Pročitajte još i: Šminkeri otkrivaju 10 koraka koji su potrebni kako biste savršeno nanele tečni puder?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!