3 skincare proizvoda koji su vam potrebni u rutini, bez obzira na godine

skincare rutina

Skincare trendovi dolaze i prolaze, ali kada govorimo o proizvodima koji su uvek tu – eksperti se slažu da to moraju biti baš ova tri proizvoda, sa kliničkim dokazanim sastojcima, koji čine baš ono što obećavaju. Bilo da imate 25, 35, 45 ili 55 godina – bez ova tri proizvoda ne možete očekivati vidjive rezultate kada je reč o rutini nege kože! U nastavku otkrivamo koji su to!

3 super-heroja u nezi kože

Ako pitate bilo kog dermatologa, kozmetičara ili beauty konsultanta, oni će vam reći da je za konstantno sjajnu, jedru i čistu kožu dovoljno da koristite ova tri proizvoda: vitamin C serum, preparat sa retinolom i SPF kremu!

#1: Retinolski preparat

Retinol je jedan od glavnih oblika vitamina A, i ima fantastičnu sposobnost da transformiše kožu. Retinol poboljšava površinski izgled kože, stimuliše proizvodnju kolagena, ubrzava smenu starih i novih ćelija kože, deluje protiv bakterija koje uzrokuju akne i blokira proces formiranja viška melanina (pigmenta kože), zarad svetlijeg, ujednačenog tena. Retinol ima lošu reputaciju da uzrokuje iritacije i osetljivost kože, stoga počnite sa najnižom koncentracijom i najslabijim oblikom retinola (retinil-palmitat ili retinol), jednom nedeljno, pa postupno povećajte učestalost upotrebe. Pošto je retinol fotosenzitivan, najbolje je da ga koristite samo uveče, a ujutru je SPF zaštitna krema obavezan!

Naša preporuka: Skinology RETINOL serum za lice.

retinol serum

#2: Vitamin C serum

Vitamin C ili askorbinska kiselina je jedan od najjačih antioksidanata, koji neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože. Slobodni radikali su jako nestabilni molekuli koji se nalaze u UV zračenju, zagađenju, duvanskom timu, a čak ih izaziva i stres. Vitamin C rešava probleme neželjene pigmentacije kože i flekica, a osim toga ima i mnogo drugih benefita. Stimuliše proizvodnju kolagena, što kožu čini jedrom i punom, smanjuje upale na koži, posvetljuje ten i osvežava ga, za onaj sjaj koji svi želimo! Vitamin C serum se najbolje koristi ujutru, pre SPF kreme, kao dodatna zaštita u borbi protiv UV zračenja.

Naša preporuka: Skinology VITAMIN C serum za lice.

vitamin c serum

#3: SPF krema

Sa modernim, današnjim forulama, koje su lagane, i veoma udobne na koži, zaista više nemate izgovor da ga ne uvrstite u svakodnevni režim nege kože. Nezaštićeno izlaganje UVA zracima mogu dovesti do preranog starenja kože i fotostarenja, kao i do pada imuniteta kože. UVB zraci obično “spaljuju” površinske slojeve kože, a UVA zraci deluju mnogo dublje, na DNK nivou. Zato je SPF zaštitna krema obavezna tokom cele godine, i kada je oblačno, kišovito, a posebno kada je sunčano vreme.

Naša preporuka: Skinology SPF25 hidratantna krema za lice.

skincare rutina

Da li već koristite ova 3 skincare proizvoda?

Pročitajte još i: 8 saveta dermatologa za sve one koji počinju sa retinolom

error: Content is protected !!