Letnji skincare trend: Maske za telo

Zamislite ovo: vaš život je trenutno na vrhuncu haosa, vaša to-do lista se neprestano puni, kako se približava godišnji odmor, a vama je termin “relaksacija” nepoznat. Ono što vam je potrebno jeste dobar self-care tretman kako biste otpustili sav stres. Maska za lice je dobar način da se opustite makar na 15 minuta. Ali – da li ste čuli za maske za telo? U pitanju je novi, trendy tip proizvoda, kojim negujete telo, baš kao što to činite sa licem. U nastavku saznajte sve o maskama za telo!

I našem telu je potreban detox, baš kao i licu. Zato su maske za telo odgovor na sve veću potražnju tržišta za beauty tretmane kod kuće. Ove maske će vas rešiti suve kože, poboljšaće njenu elastičnost, dobićete piling efekat i jednostavno ćete se opustiti. Maske za telo sadrže uglavnom one proverene sastojke koje inače koristite u nezi kože, poput gline, hidrogela i antioksidanata.

Maske za telo mogu tretirati i određene probleme kože, poput akni, ili pak hidrirati vas od vrata do nožnih prstiju. Ovaj tip proizvoda možete i same napraviti kod kuće!

maska za telo

Ključni sastojci i vrste maski za telo

Ako imate masnu kožu tela, sklonu bubuljicama na leđima i mašćenju ove zone, isprobajte glinene maske za telo. Dobra stvar je što glina radi i na izbleđivanju hiperpigmentacija, tako da će flekice od prethodnih bubuljica sa leđa ili zadnjice brzo nestati. Glina otvara pore i čini da vam koža tela prodiše!

Ako imate kožu sklonu ekcemu ili osetljivu kožu, potrebna vam je maska koja poseduje protiv-upalna svojstva. Pomešajte med, kokosovo mleko sa malo ružine vodice, i nanesite na celo telo, do vrata. Sačekajte 15 minuta i isuširajte se, nakon čega ćete naneti umirujuće mleko za telo.

Ukoliko vam je koža gruba, i želite da je omekšate, isprobajte DIY masku od ovsa! Skuvajte ovsene pahuljice u mleko i potom ih izgnječite kako biste formirali pastu. Dodajte malo meda u smesu i nanesite na celo telo. Ostavite da se maska osuši i potom vlažnim rukama umasirajte masku kružni pokretima. Ovo će ujedno ispilingovati i nahraniti vaše telo.

Povezano: Vodič od A do Š – letnja nega kože tela

maska za telo

Maske za svaki deo tela

Osim maski koje se četkicom nanoste na celo telo, postoji mnogo različitih tipova maski koje se koncentrišu na određeni deo tela. Korejska kozmetika nudi maske samo za oči, usne, stopala, pa čak i za zadnjicu!

Da li su maske za telo bezbedne?

Maske za telo se generalno smatraju bezbednim, sve dok ne preterujete sa njihovim korišćenjem. Možete ih nanositi jednom u 15 dana, a važno je da odaberete uvek onu prema vašem tipu kože, prema godišnjem dobu i vremenskim prilikama. Većina salona nudi ovaj tretman, a ukoliko nabavite ili napravite same masku za telo možete ovaj tretman uraditi i kod kuće!

Pročitajte još i: 6 načina da pilingujete kožu tela – bez pilinga!

error: Content is protected !!