SPA kod kuće: Pakovanje tela u foliju protiv celulita

pakovanje tela

Umotavanje tela u foliju je jedan od najstarijih načina za borbu protiv celulita: njegova jedina svrha je da se preznojite, čime ćete izabaciti toksine i nagomilane masne naslage iz tela. Rezultati su slični onima u sauni – preznojićete se, a redovnom upotrebom, uz zdrav životni stil možete primetiti smanjeni obim tela uz detox efekat i izbacivanje viška vode. A ono što je najbolje – pakovanje tela možete uraditi kod kuće, uz nekoliko DIY sastojaka!

Šta podrazumeva pakovanje tela?

Kao što samo ime kaže, ovaj beauty tretman predstavlja doslovno umotavanje tela u plastičnu foliju, čemu prehodi temeljan piling tela kojim se koža priprema. Nakon toga se priprema smeša kojom se maže telo, koje se potom uvija u foliju. Na ovaj način se podstiče cirkulacija, znojenje i zagrevanje kože, kako bi sastojci iz smeše bolje delovali. Kako ovi tretmani u saloni koštaju dosta, dobro je znati da ih možete odraditi kod kuće – za veoma malo novca!

Full Body Wrap

Šta dobijate pakovanjem tela?

  • smanjenje celulita
  • manji obim
  • detox tela
  • zategnutiju kožu
  • hidriranu i nahranjenu kožu

Pravilno pakovanje tela u 6 koraka

Korak 1 – Pilingujte se!

Pre umotavanja tela, neophodno je da kožu tela ispilingujete i tako uklonite sloj mrtvih ćelija koje sprečava da sastojci iz pakovanja deluju dubinski i efektivno. Ne morate kupovati gotove pilinge, možete napraviti i svoj od kokosovog ulja, mlevene kafe ili morske soli i par karpi eteričnog ulja po želji.

Povezano: Pilingtom od taloga kafe u borbu protiv celulita!

Korak 2 – Umotajte se!

Uz pomoć DIY recepata (koji slede u nastavku), napravite smesu za pakovanje i bogato je nanesite na delove na kojima želite da izgubite obim i celulit. Umotavajte područje po područje, ne sve odjednom. Koristite providnu kuhinjsku foliju i/ili elastične zavoje, koji će dodatno kompresovati tkivo ispod kože. Ne umtoavajte se prečvrsto, kako  ne biste usporili cirkulaciju!

Credit: @Beauty by Lolo

Korak 3 – Oznojte se!

Nakon što se umotali, dobro zagrejte područje, kako bi sastojci bolje prodrli u kožu. Zato se pokrijte ćebetom, obucite trenerku ili bademantil i sedite/ležite bar sat vremena kako biste se preznojili.

Korak 4 – Opustite se!

Kako biste izdržali čekanje od sat vremena, nadjite način da se relaksirate uz knjigu, seriju, film, šta god vama prija. Tako ćete imati dodatni terapeutski efekat.

Povezano: 8 saveta protiv zadržavanja vode u organizmu

Korak 5 – Odmotajte se!

Nakon sat vremena, odmotajte foliju, i sperite ostatak smese za pakovanje pod toplim tušem.

Cellulite woman weight loss control concept

Korak 6 – Hidrirajte kožu!

Nakon svega, kožu bogato namažite slojem kreme ili losiona za hidrataciju, koji će dubinski nahraniti kožu, posebno u delu koji ste umotavali.

DIY recepti za pakovanje tela

Uz ove “uradi sama” smese imaćete manji obim, manje celulita, zategnutiju kožu, i detox efekat.

Za zategnutu kožu

Pomešajte jednu šolju bentonit gline u prahu sa dve šolje zelenog čaja i 2 kapi eteričnog ulja sa diuretičkim svojostvima (čempres, grejpfrut, komorač, ruzmarin). Ne koristite metalne predmete dok mešate smesu, jer će reagovati sa glinom.

Povezano: Glina – Savršena detoksikacija lica i tela

Protiv celulita

Pomešajte jednu šolju praha algi sa 45 ml maslinovog ili bademovog ulja, dve šolje tople vode ili tople kafe i 2 kapi anticelulit eteričnih ulja (ruzmarin, kleka, komorač). Gustina treba da bude poput blata.

Za detox

Pomešajte jednu šolju bentonit gline sa šoljom jabukovog sirćeta, šoljom vode i par kapi eteričnog ulja sa diuretičkim svojstvima. Takođe ne koristite ništa metalno dok mešate smesu. Testirajte prethodno osetljivost kože na jabukovo sirće i razblažite ga sa još vode ako vam je prejako.

Spa Mud and Sea Salt

Za cirkulaciju

Pomešajte dve kašike rendanog ili đumbira u prahu sa 60 gr gline (5 supenih kašika) i 10 kašika tople vode. Sameljite sve u blenderu, dodavajući više vode ili praha, za željenu gustinu. Ako vam je koža osetljiva, smanjite količinu đumbira. Držite smesu samo 20-40 minuta na koži, pa je isperite najpre toplom, pa hladnom vodom.

U foliju možete pakovati i vaše omiljene anticelulit preparate sa efektom zagrevanja i hladjenja. Mi vam preporučujemo UCC Krio gel za efekat hladjenja, i UCC Termo gel za efektom zagrevanja.

Pročitajte još i: Efikasna ANTICELULIT rutina u 6 lakih koraka

error: Content is protected !!