8 najboljih boja za novu 2022. koje donose sreću i uspeh

boje za novu godinu

Ne možemo vam pomoći da pronađete detelinu sa 4 lista, niti paricu na ulici, ali postoje drugi načini da sebi u 2022. Obezbedite sreću – samo uz malo boje! Tokom vremena, boje su poćele da simbolizuju različite stvari  i rzaličita značenja, a sigurni smo da mnoga od njih niste znale. U fimovima, fotografiji i umetnosti, ove boje se namerno koriste da simbolizuju određene emocije i ideje. Bilo da tražite nove inspiracije za krečenje ili novu garderobu za doček – uzmite u obzir ove, najsrećnije boje, sa kojima treba započeti novu godinu!

Koje boje treba da nosite u novogodišnjoj noći?

#1: Narandžasta: zabava

Narandžasta boja simbolizuje zabavu i lakomislenost. A ako nam je nešto potrebno u novoj 2022, to su upravo te dve stvari:  da se više zabavljamo i manje brinemo.

#2: Zelena: prosperitet i novi počeci

Zelena boja je blisko povezana sa prirodom. Samo se setite proleća, biljaka i zelenila – ova boja je svude. Zelena boja je tesno povezana sa vitalnošću i novim počecima.

boje za novu godinu

#3: Žuta – toplina i optimizam

U zapadnim kulturama, žuta boja reprezentuje optimisične atribute, poput sreće i topline. To je ujedno boja sunca i suncokreta. Dodajte malo žutih ili zlatnih detalja za dodir svetla!

#4: Crvena – radost i ambicija

Ovu boju ćete viđati svugde tokom novogodišnjih proslava – to je zato što crvena simbolizuje vatru i smatra se da donosi dobru sreću i sudbinu.

#5: Ljubičasta – moć i luksuz

Ljubičasta boja je dugo povezivana sa kraljevskom porodicom – a da li znate zašto? Vekovima, ljubičasta boja se dobijala iz morskih puževa, koji su ovu boju činili veoma retkom i skupocenom. Sada naravno, ljubičasta boja je mnogo dostupnija, ali i dalje ima royal prizvuk. Ljubičasti dekoracije ili svetla će stvoriti funky atmosferu na vašoj novogodišnjoj proslavi.

boje za novu godinu

#6: Srebrna – sleek i moderna

Sjajna i futuristička, srebrna boja je dosta povezana sa Novom godinom u skorijoj prošlosti. Možda zato što ova metalik nijasna dosta podseća na blistavu novu tehnologiju koju nam sutrašnjica sprema.

#7: Plava – pozivina i opuštajuća

Ova boja je poznata po tome što indikuje osećanje mira i relaksacije. Zapravo, u mnogim latinoameričkim zemljama, plava boja simboliše nadu i dobro zdravlje.

#8: Bela – novo i čisto

Kao prvi sneg, bela boja se povezuje sa čistoćom i mirom. Kompletno bela žurka za novu godinu daće vam efekat za čist i nov početak.

boje za novu godinu

Pročitajte još i: 8 svetskih običaja koji donose sreću u novoj godini

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!