Produžite vek trajanja vašeg omiljenog kupaćeg kostima

kupaći kostim

Cena nije presudna za dugotrajnost kupaćeg kostima, već je za održavanje boje, oblika i čvrstine tkanine važno posebno održavanje. Stoga vam u nastavku današnjeg teksta donosimo neke od saveta kako da produžite vek trajanja vašeg omiljenog kupaćeg kostima.

Većina žena iz sezone u sezonu kupuje kupaći kostim, ne vodeći računa koliko će novca potrošiti jer kada im nešto stoji savršeno, cena je nebitna. Ali kada pronađete savršen kupaći kostim i želite da ga nosite što je više sezona moguće, trebalo bi da primenite sledeće trikove da se vaš omiljeni kupaći kostim ne bi istegao, uništio od morske vode i izbledeo.

Pravilno održavanje kupaćeg kostima

Koliko će vaš omiljeni kupaći kostim trajati najviše zavisi od načina na koji ga perete i sušite. Posle kupanja u bazenu ili u u moru, pre nego što stavite kupaći kostim da se suši, isperite ga običnom, obavezno hladnom vodom od soli ili hlora. Operite ga čak i ako niste ulazili u vodu jer krema za sunčanje može da napravi žute fleke na vašem omiljenom kupaćem kostimu ako ste je nepažljivo nanosili.

kupaci kostim

Kako biste zaštitli boju, ali bezbedno očistili vaš kupaći kostim, najbolje je da ga operete ručno i to sredstvom za pranje šarenog ili osetljivog rublja. Ako je na etiketi naznačeno da kupaći kostim trpi pranje u veš mašini i tad bi trebalo da budete oprezni te da ga perete u zaštitnoj vrećici za osetljivu odeću.

mitovi o kremama za sunčanje
Pogledajte i koji mitovi o kremama za sunčanje postoje!

Takođe, izbeljivanje će sprečiti i 30-minutno potapanje kupaćeg kostima u 1 litar hladne vode pomešane sa 1 kašikom sirćeta.

Pre sušenja, urolajte ga u čist i suv peškir i laganim pritiskom iscedite višak vode. Da biste sprečili da se vaš omiljeni kupaći kostim rastegne, sušite ga u hladu položenog na ravnu površinu – nikako zakačenog na štrik.

error: Content is protected !!