Obrnuti balajaž: Najpopularniji hair trend za 2021. godinu!

obrnuti balajaž

Ako tražite novu boju za novu godinu – zašto je ne biste potražili u novim, aktuelnim hair color trendovima? Znamo da je balajaž dominirao scenom poslednjih nekoliko godina. Ovaj termin podrazumeva ručno “oslikavanje” kose slobodnim potezima, kako bi se dobio prirodni prelaz svetlih tonova bez grubih linija. U 2021. godini – balajaž postaje “obrnuti” balajaž! U nastavku saznajte sve o ovom aktuelnom hair trendu!

Balajaž nam je davao taj poljubac sunca u kosi, sa puno svetlih tonova i dimenzijom kose koja se prosto stapa sa vašom tamnijom podlogom. Iako je balajaž bio najviše popularan među plavušama, ova tehnika oslikavanja kose se može prilagoditi za svaki tip i boju kose.

Šta je “obrnuti” balajaž?

Ove godine će biti popularan “obrnuti” balajaž, koji podrazumeva korišćenje iste tehnike, ali umesto koncentrisanja svetlih tonova na površini kose, fokus je na tamnijim tonovima ispod. Obrnuti balajaž se zasniva na tamnijim tonovima, što znači da se koristi “low-light” tehnika, podtonovi su tamniji, dok su pramenovi na površini tamnije nijanse, nego što bite odabrali za klasičan balajaž.

Tamniji pramenovi koji se nanose, bivaju raspoređeni odmah ispod svetlih sekcija kose, kako bi se postigao razmrljan efekat, a tako se tamniji i svetlliji tonove kose stapaju bez prelaza.

Klasičan vs. obrnuti balajaž

Najveća razlika između klasičnog i obrnutog balajaža je zapravo razlika između svetle i tamne boje. Klasičan balajaž daje taj poljubac sunca u kosi, svetliji izgled, dok se obrnuti balajaž igra tamnijim tonovima, i daje više “lived-in” izgled sa svetlijim tonovima. Oba stila stapaju svetle i tamne tonove sa više dimenzija u kosi, što ih razdvaja od ombre stila.

Povezano: Savršena nega balajaža – Kako da brinete o svojim pramenovima?

Kome će stajati?

Pa, za koga je obrnuti balajaž? Baš za svakoga! Kao i klasičan balajaž, njegova obrnuta verzija je prilagodljiva za svaku boju ili tip kose. Pošto se svetliji i tamniji pramenovi “igraju” na bazi vaše prirodne boje, svaki balajaž je jedinstaven za vašu boju. Ako želite da kosi date dodatnu dimenziju, obrnuti balajaž je baš za vas.

Ako imate tamniju kosu i oklevate da je posvetlite prebrzo, obrnuti balajaž je savršen stil da isprobate kako se osećate povodom svetlijih tonova. Ako ste prirodna plavuša ili brineta i želite da se poigrate sa prirodnim tonovima, bez jakog posvetljivanja – obrnuti balajaž je isto za vas!

Obrnuti balajaž – primeri i inspiracija

#1: Obrnuti balajaž za plavuše

Plavuše će uživati u ovom stilu, jer sa tamnijim tonovima, “sun-kissed” izgled će još doći do izražaja, i neće biti skoncentrisan samo na vrhu.

#2: Na kratkoj kosi

Igranje sa bojom nije rezervisano samo za dugu kosu! Evo kako obrnuti balajaž može izgledati na kratkoj kosi.

#3: Simply Red

Obrnuti balajaž se može napraviti na svakoj podlozi, što dokazuje i ovaj vatreno crveni izgled!

#4: Na srednjoj dužini kose

Tamni koren i srednja dužina kose mogu odlično izgledati ako se uradi obrnuti balajaž. Kosa izgleda sveže i zanosno.

Povezano: Boje kose u trendu za zimu 2020/21.

#5: Tamno i suptilno

Obrnuti balajaž je zapravo suptilnija verzija klasičnog balajaža, ali ne i manje lepa. Ovaj tamni look to dokazuje.

#6: Prelepa smeđa varijanta

Sjaj, dimenzija, karamel perfekcija – ovaj obrnuti balajaž je savršen za brinete koje žele da posvetle kosu, bez odlaska u blonde vode.

#7: Stepenast stil

Ako imate stepenastu kosu i volite “shaggy” look, obrnuti balajaž sjajno funkcioniše i na ovakvoj kosi.

Pročitajte još i: Parcijalni vs. potpuni pramenovi u kosi – koji će vam bolje stajati?

error: Content is protected !!