TikTok trik za frizuru preko noći: Lokne uz pomoć helanki

lokne sa helankama
TikTok/Printscreen

Kada govorimo o uvijanju kose, verovatno ste možda pod utiskom da su vrući alati i dobri styling proizvodi ključ do uspeha. Ali, društvrene mreže nam pokazuju da federaste lokne možemo postići i najneobičnijim predmetima: uz pomoć hulahopki, kaiša bademantila, a sada i – helanki! TikTok platforma je naravno naše “go-to” mesto, na kojem nalazimo sve vodeće trendove, pa smo tako želeli da ovaj trik podelimo i sa vama. Sigurni smo da će vas oduševiti efekat ovako uvijene kose!

O čemu se radi u triku?

Kao što su brojne TikTok kreatorke pokazale u svojim videima, za ove fantastične, federaste talase biće vam potrebne 2 gumice i par tankih, pamučnih helanki. Najpre, kosu raščešljajte i napravite razdeljak na sredini glave. Poprskajte kosu vodom ili naneiste penu, kako bi kosa bila blago vlažna, za još bolji efekat učvršćivanja. Na vrh glave postavite međunožje helanki, puštajući da nogavice slobodno padaju sa leve i desne strane glave. Počnite da uvijate kosu oko nogavice, u smeru od lica, sve dok ne dođete do kraja pramena.

Na kraju, nogavicu uvrnite ka spolja, i vežite krajeve gumicom, kako biste osigurali kike. Zatim, oba uvijena kraja podignite gore, i ukrstite ih i izvrnite međunožje helanki, kako biste dobili kapicu, pod koju ćete “ušuškati” uvijene kike. Ovako ćete osigurati kosu dok spavate. Ujutru, raspletite kike, i dobro rastresite kosu, kako biste otkrile prelepe i voluminozne talase, koje ste napravile bez toplote. Da – toliko je jednostavno!

@eggdressesup not sock curls but LEGGINGS curls ib: @Courtney ♬ Vanille fraise – L'Impératrice

“Overnight” lokne

Svi koji su napravili lokne na ovaj način tvrde da im je kosa bila osigurana ispod helanki, da se nije pomerala, niti ispadala. Osim toga, ovaj način spavanja je veoma udoban (za razliku od npr. tvistera). Ovo su definitivno najudobnije lokne za spavanje. Krajnji rezultat su ujednačene i uredne lokne, koje izgledaju salonski!

Povezano: Verovale ili ne – lokne uz pomoć trake od bademantila

TikTok/Printscreen

Par napomena

Za ovaj trik birajte što tanje, pamučne helanke. Ukoliko su vam helanke debele ili predugačke, isti metod možete probati sa hulahopkama, kojima ćete odseći stopalo, kako biste pričvrstili kiku na kraju. Naravno, ako želite čvršće lokne, ne zaboravite da navlažite kosu pre uvijanja, tj. da nanesete styling penu. Naša preporuka je Subrina Professional Define Volume pena za kosu.

Podelite sa nama svoje utiske ako ste probale!

error: Content is protected !!