5 saveta kako da vam crveni karmin traje tokom dočeka Nove godine!

crveni karmin

Novogodišnji praznici nezamislivi su bez kvalitetnog crvenog ruža. Tokom decembra i januara, nema lošeg trenutka da nanesete crveni ruž. Ali, uz svo jelo i piće, često se desi da samo razmišljamo o tome da li nam se ruž razmazao, i stoga nosimo u tašnici tubicu ovog make-up proizvoda za popravke. Izbleđivanje, razmazivanje i curenje crvenog karmina sa usana su sigurni znaci da nešto ne radite kako treba. Na sreću, postoje načini kako možete zadržati jarko crvene usne celog dana i noći!

Saveti profesionalnih šminkera kako da vam crveni karmin traje cele noći

#1: Uradite piling usana pre

Ključ glatke aplikacije karmina jeste dobra baza. Pilingovanje usana osigurava da karmin savršeno klizi i izgleda dobro. Mnogi se bore sa problemom suvih usana, u nekom momentu zime, tako da korišćenje šećernog pilinga pruža hidriranu i glatku površinu za svaki karmin da dobro klizi. Nežni piling će ukloniti sve suve ljuspice i ostaviti usne glatkim i mekanim.

crveni karmin

#2: Prajmer na usne

Korak koji se često preskače – priprema usana uz pomoć prajmera optimizuje dugotrajnost vašeg karmina. Bilo da želite da produžite trajnost karmina ili želite da osigurate intenzitet boje, morate početi prajmerom za usne. Manje poznata tehnika podrazumeva nanošenje mat korektora na usne, u vidu prajmera, jer će on neutralizovati prirodne roze tonova usana.

#3: Olovka za usne

Olovka za usne je generalno, najvažniji korak u nanošenje karmina. Ovako ćete osigurati da karmin ne curi, ne bledi i ne razliva se van ivica usana. Kada je vlažnost velika, ili konzumirate hranu, olovka za usne je od posebne važnosti. Pro savet: nemojte samo oivičiti usne, već ih ispunite cele olovkom, kako biste osigurali dugorajnost oje vašeg ruža. Samo odaberite nijansu olovke koja tačno odgovara boji vašeg ruža.

Povezano: Kako da najlakše skinete crveni karmin sa usana?

#4: Utapkajte višak boje

Sledeći korak je blotovanje, odnosno, utapkavanje viška boja, kako bi vam karmin stajao ceo dan na usnama. Iskoristite jedan sloj papirne maramice, koju ćete nežno pritisnuti posle prvog sloja nanetog karmina. Potom, nanesite drugi sloj karmina. Utrljajte usne, kako bi pigment ušao u sve “pukotine” i “linije” na usnama.

crveni karmin

#5: Završite sve puderom u prahu

Ovaj trik je neophodan samo kada vam crveni karmin mora stajati satima i satima, bez brige. Koristite transparentni puder u prahu, i nežno ga poprašite četkom preko usana na koje ste naneli crveni karmin, baš kao što biste setovali šminku. Za dodatni efekat, preko poprašnih usana možete naneti još jedan tanak sloj boje!

Pročitajte još i: Kako da našminkate oči uz crveni karmin – tri trendy predloga

error: Content is protected !!