10 grešaka prilikom nanošenja RUMENILA koje sigurno pravite!

rumenilo

Do je rumenilo odličan način da vašem tenu podarite ružičasti, mladalački izgled, nanošenje previše ili premalo proizvoda zaista može poremetiti vašu šminku. Od odabira loše nijanse, pa do stavljanja rumenila na pogrešno mesto, u nastavku donosimo najčešće greške zbog kojih možda izbegavate da ga nanosite!

Da li i vi grešite sa rumenilom?

Greška #1: Zaboravljate prajmer

Da li ste ikada nanele rumenilo u prahu na jagodice, samo da biste posle par sati morale da ga popravite? Onda znajte da niste same! Kako biste izbegle popravke rumenila, postarajte se da se koristite prajmer za ten. Ne samo da će učiniti da vam šminka (i rumenilo) traje duže, već će dati i malo sjaja koži.

Greška #2: Koristite samo rumenilo u prahu

Ako tipično posežete samo za praškastim rumenilom, i imate osećaj da vam fali sjaja, probajte da zamenite vašu svakodnevnu formulu opcijom koja je kremaste ili tečne teksture. Birajte ona rumenila u tubici, teglici ili “cushion” formatu.

Povezano: 6 razloga zbog koji ćete obožavati tečna rumenila

Greška #3: Koristite pogrešnu četkicu

Ključ za savršeno naneto rumenilo je odgovarajuća četkica. Morate koristiti “blush brush”, odnosno četkicu namenjenu rumenilu. Ovako ćete postići ravnomeranu, izblendanu aplikaciju. Preporučujemo četkice sa blago suženom ili kosom površinom.

četka za rumenilo

Greška #4: Nanosite ga na pogrešno mesto

Ako niste sigurni gde se tačno nanosi rumenilo – evo vam jedan koristan savet! Nasmejte se od srca i skoncentrišite proizvod tamo gde su vam jagodice, za ružičasti sjaj. Takođe, rumenilo treba naneti i prema slepoočnicama, kako biste postigli difuzirani finiš.

Greška #5: Preskačete puder za setovanje

Nanošenje praškastog rumenila preko tečnog pudera može učiniti blendanje teškim. Zato, umesto da razvlačite rumenilo preko pudera, nanesite malo pudera u kamenu ili prahu preko obraza. Na taj način ćete sprečite stvaranje fleka, dok nanosite rumenilo, a i pomoćiće u blendanju. Kada ste završili sa šminkom, predlažemo da nanesete sprej za setovanje šminke.

Povezano: Kako da odaberete rumenilo prema tipu kože?

Greška #6: Uklapate rumenilo i ruž

Ako ste u raspoloženju za monohromatski make-up (šminka u jednoj nijansi), onda slobodno uparite nijansu karmina i rumenila. Ali ukoliko nosite upadljivi, jarki ruž na usnama, najbolje je da izbalansirate ten sa svežijim, laganijim rumenilom.

uklapanje karmina i rumenila

Greška #7: Ne obraćate pažnju na oblik lica

Dok je nanošenje rumenila na jagodice dobar savet, što se tiče mesta aplikovanja, takođe je važno da u obzir uzmete i oblik lica. Ako imate kockasti oblik lica, sasvim je u redu da rumenilo nanesete na jagodice. Ali, ako vam je lice okruglo, savetujemo da ga nanesete prema ispod jagodične kosti, poput kontura.

Greška #8: Nanosite ga preko hajlajtera

Baš kao i skincare proizvodi, i šminka se mora nanositi određenim redosledom. Ovo isto važi i za rumenilo i hajlajter. Nanesite najpre rumenilo, pa potom hajlajter, kako mu ne biste umanjili sjaj. Ovo je posebno važno ako koristite praškasto rumenilo i kremasti hajlajter, jer to može otežati njegovo blendanje.

Greška #9: Stavljate premalo rumenila

Ako planirate da se slikate ili uradite par selfie-fotografija, možda ćete želeti da pojačate rumenilo. Dodavanje dodatne boje će, ne samo naglasiti vaše crte lica i dati mu dimeniju, već će osigurati da ne izgledate isprano na fotkama.

rumenilo i četka

Greška #10: Preterujete sa rumenilom

Ako nanesete više rumenila nego što je potrebno, to je možda ok na fotografijama, ali u realnom životu, budite pažljivi da ne preterate. Previše rumenila može učiniti da vam šminka deluje gnjecavo i klovnovski. Ako želite da pojačate rumenilo, najpre ga proverite na prirodnom svetlu, između dodavanja slojeva. Ako niste sigurne, škljocnite selfi da vidite kako vam šminka izgleda.

Pročitajte još i: Kako da od polomljenog rumenila napravite kremasto rumenilo?

error: Content is protected !!