6 beauty rituala o kojima niko ne priča, a svi ih rade!

beauty rituali

Nega lepote se ne odnosi samo na ulepšavanje i sve one tipične beauty rituale u kojima žene uživaju i ponosno slikaju za Instagram. Postoje određeni beauty rituali, o kojima niko ne priča, ali sigurni smo da ih svaka od vas sigurno primenjuju. U nastavku otkrivamo neke beauty trikove koji se čuvaju u privatnosti većine žena.

Beauty rituali kojih se ne treba stideti

#1: Čupkanje dlačica sa nožnih prstiju

Neke žene prirodno imaju više dlačica od drugih, ali kada dođe letnje vreme, sa sandalama na vidiku, želimo da uklonimo baš svaku! Tu spadaju i dlačice koje rastu na zglobovima nožnih prstiju. Da bi ih uklonili, upotrebite pincetu ili brijač, kako biste bili maksimalno precizni.

#2: Čupkanje dlačica sa brade

Ovo je sličan beauty ritual kao i prethodni – svaka od nas barem tu jednu, crnu, dosadnu dlačicu koja štrči sa brade. Za ovaj beauty problem je rešenje pinceta i dobro, uveličavajuće ogledalo!

čupanje obrva

#3: Lakiranje požutelih noktiju

Niko ne voli da vidi požutele nokte na nožnim prstima. Ovaj problem se pojavljuje kao rezultat prebojavanja nokta posle nošenja tamnih ili crvenih lakova. Svaka od nas je ovo uradila barem jednom – nalakirala drugu boju preko, kako bi prekrila žutilo.

Povezano: Kako da izbelite nokte požutele od laka?

#4: Kremom za hemoriode protiv nadutih podočnjaka

Ovo je stari trik, u koji se kunu čak i make-up aritsti. Ovaj popularni quick-fix lako uklanja nadute podočnjake i tamne kolutove, dok ujedno zateže kožu ispod očiju.

Za nadute podočnjake, koristite Skinology Gel antirid kremu, koju ćete rashladiti u frižideru.

#5: Krema protiv dečjeg ojeda kao tretman za akne

Svi smo čuli za mnogo kućnih rešenja protiv bubuljica i akni – a jedan od njih je dečja krema protiv ojeda na bazi cinka. Cink deluje antibakterijski i koristi se u proizvodima protiv akni. Zato ovo i nije tako loša trik!

krema protiv ojeda

#6: WC papir kao papirić za matiranje lica

U nedostatku pravih papirića za matiranje lica (face blottera), svaka od nas je barem jednom potapkala višak masnoće ili šminke uz pomoć tankog listića toalet papira. Ovaj trik zapravo radi, i zašto ga ne biste probale već danas?

Pročitajte još i: Papirići za matiranje lica – zašto vam trebaju ovog leta?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!