Trajni manikir bez UV lampe: Upoznajte “dip powder” tehniku!

Ako niste fan trajnog laka ili gela, onda sigurno znate da je teško postići da vam manikir traje 2 nedelje. Zato vas upoznajemo sa alternativom klasičnog trajnog manikira – tzv. “dip powder” tehnikom! Ovaj manikir traje duže nego vaš trajni lak, a tehnika “izrade” je vrlo interesantna – nokti se umaču u teglicu pigmentovanog praha! Ovaj manikir trend će biti izuzetno popularan ove godine, zato u nastavku donosimo sve što treba da znate o “dip powder” nail tehnici!

Šta je tačno “dip powder” manikir tehnika?

“Dip powder” je nova tehnika izrade trajnog manikira, koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Radi se o tehnici koja je nešto između regularnog manikira i akrila. Neki nail tehničari je nazivaju čak “akrilom na dijeti”. Za razliku od klasičnih trajnih manikira (gel-lak ili gel), kod “dip powder” tehnike se UV lampa ne koristi, već se nokti umaču u super-pigmentovani prah (otuda i naziv tehnike).

Između slojeva baznog i top coata, nokat se umače u teglicu praha u željenoj boji, za manikir koji traje 3-4 nedelje. Ovaj manikir nije nužno nova stvar u 2020. godini – “dip powder” tehnika postoji godinama, ali je tek nedavno stekla izuzetnu popularnost na društvenim mrežama.

Kako se radi “dip powder”?

Tačni koraci izrade “dip powder” manikira variraju od formule do formule proizvoda, ali uopšteno, nail tehničar će najpre očistiti vaš prirodni nokat od suvišne masnoće, i potom ih nalakirati specijalnim baznim lakom. Potom, svaki nokat se umače u teglicu praha u boji, nakon čega se uklanja višak praha. Boja se potom setuje uz nekoliko slojeva specijalnog top coat-a, potom prozirnog praha i još jednog sloja top coata. Rezultat je glatki i otporni manikir koji možete trajati 3+ nedelja.

Povezano: Milky Nails – “Mlečni manikir” je u trendu: 5 predloga

Da li je “dip powder” tehnika bezbedna za nokte?

Profesionalci su dugo razmatrali koliko je ova tehnika bezbedna po vas i vaše nokte. Jedna od najvećih grešaka koju vaš nail tehničar može učiniti jeste da doslovno umače vaše nokte u teglicu praha, osim ukoliko vi niste jedina osoba koja ga koristi (što je malo verovatno). Ovaj način aplikacije praha je nehigijenski, ako svaka mušterija umače svoje nokte. Na taj način se prah nastanjuje različitim bakterijama. Najbezbedniji način aplikovanja praha je da se on nanosi na nokte četkicom.

Što se tiče samog materijala, ukoliko nail tehničar koristi proverene proizvode, sa bezbednim formulama, nema nikakve štete ni bojazni po zdravlje noktiju. Neki brendovi koji se nabavljaju sa sumnjivih kineskih sajtova, u svoje prahove stavljaju toksičnu supstancu MMD, koja može biti jako štetna po vaše nokte!

Kako se uklanja “dip powder” manikir?

Baš kao i gelovi i akril, uklanjanje “dip powder” manikira zahteva više vremena i strpljenja od klasične vate i acetona. Ne postoji lak način da se ovaj materijal brzo ukloni. Zato nail tehničar koriste električnu turpiju, ili soak-off metodu acetonom. Najbolji način je da ih uklonite u salonu, a nikako sami kod kuće, jer rizikujete oštećenje i slabljenje nokatne ploče.

Povezano: Kako da skinete gel lak sa noktiju kod kuće?

Da li je “dip powder” tehnika za vas?

Ako ste već fan trajnog manikira, i redovno stavljate gel ili gel-lak, nema razloga da ne probate i “dip powder” tehniku. Ovaj manikir je gotovo isti kao gel ili akril, samo što je još dugotrajniji. Samo se postarajte da vam nail tehničar prah nanosi direktno četkicom, umesto potapanja celog nokta u teglicu. Takođe, raspitajte se koji brend se koristi, kako biste se uverili da je materijal kvalitetan.

Pročitajte još i: Beauty kriza – šta kada ne možete otići u salon na korekciju ili farbanje?

error: Content is protected !!