Beauty kriza: Šta kada ne možete otići u salon na korekciju ili farbanje?

skidanje gel laka i farbanje

Kućna izolacija sa sobom donosi i beauty poteškoće – šta raditi u slučaju da ste navikli na redovnu profesionalnu salonsku uslugu? Pretpostavljamo da mislite da niste dovoljno vešte da se same pobrinete za perfektno ofarban koren ili sređene nokte, ali uveravamo vas da ćete uz naše savete to uspeti! Na ovaj način, premostićete period do kraja kućne izolacije i sačekati prvi termin u salonu, kada sve ovo prođe. Do tada – ostanite kod kuće i posvetite se sebi!

Beauty kriza – kako da rešite 3 najveća problema?

Prekrivanje izrastka

Ako vam je odavno prošao termin za farbanje izrastka – ne očajavajte! Znamo da želite da izgledate sređeno i pristojno za vaše ukućane, i za one kratke trenutke izbivanja iz kuće kada obavljate neophodnu nabavku.

Ako nikada niste farbale koren – možda je bolje da odaberete farbu u obliku pene ili musa, jer se najlakše nanose, bez mogućnosti za grešku. Ali ipak, najbolje farbe za prekrivanje izrastka su one kremaste, sa oznakom Crème. Ova formula vam daje više kontrole.

Najbolje je da farbate koren 1-2 dana posle pranja kose, bez ikakvih stajling proizvoda na dlaci.

farbanje korena

Step by step:

1. Smućkajte boju prema uputstvu, ali manju količinu (ako farbate samo koren). Držite se odnosa boje i razvijača.

2. Koristeći gusti češalj, napravite razdeljke od spreda ka pozadi i nanesite četkicom malo farbe, na razdeljak. Ponovite ovo duž celog korena kose.

3. Sada prema upustvu, ostavite farbu da deluje, onoliko koliko je naznačeno. Toplija prostorija će ubrzti razvijanje boje.

4. Kada je vreme za ispiranje, nanesite najpre malo vode na skalp, kako biste ga ismasirali, i “olabavali” teksturu farbe, sve dok voda ne postane prozirna.

5. Potom, redovno operite kosu, koristeći blag šampon za bojenu kosu.

Povezano: 7 brzih načina da prikrijete izrastak između farbanja

Skidanje trajnog manikira

Ako ste se zadesili sa trajnim lakom ili gelom na noktima, a već vam je vreme da ga skinete – donosimo vam par saveta i smernica, kako da to same uradite!

skidanje gel laka

Skidanje gel-laka – ovo možete uraditi potpuno same, uz čisti aceton, vatu, aluminijumsku foliju, turpiju i drvene štapiće. Kompletan postupak pročitajte klikom na OVAJ link.

Skidanje gela – Ukoliko imate gel na noktima, postupak će biti nešto zahtevniji, ali opet nije prekomplikovan. Naime, uz pomoć nešto grublje turpije (granulacije 100, 150) isturpijajte gel sa površine nokta. Bolje je da ostavite tanki sloj gela, nego da preterate sa turpijanjem i stanjite vaš prirodni nokat. Nikako gel nemojte seći makazima ili grickalicom, jer možete odseći i vaš prirodni nokat.

Kada ste isturpijali sav gel sa nokta – nemojte mazati nikakve ojačivače na nokatnu ploču, a posebno ne one koji sadrže ozloglašeni formaldehid. Pošto je nokat otvoren, peckaće vas. Najbolje je da ga zaštitite tankim slojem prozirnog laka ili neke vitaminske baze.

Povezano: Oporavak noktiju posle dugog perioda geliranja – korak po korak

Skidanje svilenih trepavica

Ako vam je vreme za korekciju svilenih trepavica, bez obzira na metodu (1:1, ruski volumen, 2D, 3D itd), a niste u prilici da je uradite zbog trenutnog stanja – znajte da nadograđene trepavice možete skinuti i same! Potrebno vam je puno strpljenja, kozmetičko ulje, tuferi, štapići za uši, a ceo postupak možete pročitati klikom na OVAJ link.

Pročitajte još i: Priredite sebi brz i kvalitetan SPA tretman kod kuće

error: Content is protected !!