Kako da same bezbedno skinete svilene trepavice kod kuće?

skidanje svilenih trepavica

Nadogradnja trepavica, poznatija kao “svilene trepavice”, je omiljeni način da lako postignete efekat raskošnog pogleda… sve dok ne dođe trenutak za njihovo skidanje! Posle prve tri nedelje, svilene trepavice mogu postati raščupane i proređene, jer neke od njih počinju da otpadaju same. U tom trenutku imate dve opcije: da uradite korekciju, ili da ih skinete. Uvek ćemo vam preporučiti da ih skinete kod profesionalca, ali ukoliko niste u prilici da odete, evo kako to možete uraditi na BEZBEDAN način kod kuće!

Kako da same skinete svilene trepavice kod kuće?

Šta vam je potrebno:

  • ulje za skidanje šminke (može i kokosovo ili maslinovo)
  • pamučni tuferi
  • štapići za uši
  • micelarna voda
  • okoloočna krema
  • serum za trepavice (ili ricinusovo ulje)

Proces skidanja – korak po korak

#1: Natopite tufer uljem i držite

Sećate se kako vam je lash artist savetovao da NE koristite uljane proizvode blizu očiju? To je zato što ulje rastapa lepak koji lepi nadogradnju za vaše trepavice. Zato počnite proces skidanja tako što ćete natopiti tufer uljanim skidačem i nežno pritisnuti na svako (zatvoreno) oko 30 sekundi. Najveći pritisak treba da bude na liniji trepavica. Ideja je da natopite ovu regiju što je više moguće, bez iritacije.

skidanje svilenih trepavica

#2: Dodajte još ulja štapićem

Sledeći korak je – još ulja! Ovaj put, umočite štapić za uši i kokosovo ili maslinovo ulje, i potom ga nanesite na liniju trepavice, nežno trljaju napred-nazad, fokusirajući se na deo gde je lepak. U ovom koraku, odlepiće se svega par trepavica.

#3: Ponovite korak 1

Natopite ponovo tufer kozmetičkim uljem i pritisnite ga uz liniju trepavica, dok držite zatovrene oči. Potom veoma nežno, trljajte tufer napred-nazad.

#4: Ponavljajte ovaj korak po potrebi

Svako malo, pogledajte tufer, da biste videli koliko svilenih trepavica je otpalo. U zavisnosti od jačine lepka, možda ćete morati ponavljajti ovaj korak nekoliko puta, kako bi svaka trepavica otpala. Strpljenje je vrlina prilikom ovog procesa!

Povezano: Nadogradnja trepavica – Sve što treba da znate

skidanje svilenih trepavica

#5: Pređite micelarnom vodom

Kada su sve svilene nadograđene trepavice otpale, natopite tufer micelarnom vodom i pređite preko kapka i trepavica, kako biste uklonili svo ulje.

#6: Nega okoloočne zone

Završite skidanje nadoradnje, tako što ćete naneti antirid na okoloočnu zonu, kako biste je umirili posle toliko trljanja tuferom.

Naša preporuka je Skinology Antirid za okoloočnu regiju.

antirid krema

#7: Nanesite serum za trepavice

Kako biste regenerisali vaše prirodne trepavice, poslednji korak je da nanesete serum za trepavice ili ricinusovo ulje. Ovako ćete nahraniti trepavice posle traume i trenja koje su prošle.

Pročitajte još i: Uz par saveta do savršenih trepavica!

error: Content is protected !!