7 brzih načina da prikrijete izrastak između farbanja

izrastak

Ako se godinama farbate, onda znate koja je muka sačekati između dva termina za farbanje, uz vidljiv izrastak. Ovo je posebno teško, ako se farbate u svetlu boju, a vaš izrastak je veoma taman, ili vam kosa brzo raste. Ako želite da produžite razmak između dva farbanja, i prikrijete izrastak – ovo su 7 brzih načina da to postignete!

Najbolji osećaj na svetu je kada izađete iz salona, tek ofarbani. Sjajna nova boja daje instantnu dozu samopouzdanja i osmeh na licu. Ali već posle 3-4 nedelje, vaš koren počinje da izviruje, i to više ne izgleda lepo. Osećate da stalno morate da farbate izrastak, što zahteva vaše vreme ali i novac. Zato postoje brzi trikovi kojima možete kamuflirati ružni izrastak.

Kako da prekrijete izrastak između dva farbanja?

1. Koristite korektor za izrastak

Najbrži način da prikriejte sedi izrastak su popularni korektori za izrastak, koji se nalaze u većini drogerija u formi mini spreja u boji. Oni obično prekrivaju sede, bez mrljanja ili lepljivog traga. Jedna aplikacija traje do narednog pranja kose. Veoma je praktično rešenje ako imate sedi ili svetli koren. Za tamni koren, ovaj sprej neće funkcionisati.

2. Zaližite kosu u punđu

Neka vam izrastak bude inspiracija za novu sleek frizuru. Zaližite kosu u elegantnu zategnutu punđu, kako biste kamuflirali koren. Nanesite gel za kosu na površinu, zavežite kosu u visok rep, omotajte ga oko gumice i fiksirajte ukosnicama. Tako chic frizura, a niko neće znati da niste stigli da se ofarbate.

Povezano: Najbolji saveti za farbanje kose kod kuće

izrastak

3. Promenite mesto razdeljka

Još jedan lak način da prikrijete koren je da promenite mesto razdeljka. Isprobajte duboki razdeljak sa strane, za maksimalni efekat kamuflaže korena. Kao bonus, dobićete veoma “femme fatale” izgled kose. Ovo je takodje dobra ideja za one sa tankom kosom, koja jako brzo spadne i bude beživotna. Poprskajte malo laka za kosu kako bi sve ostalo na mestu.

Povezano: Koji razdeljak najbolje pristaje vašem obliku lica?

4. Nabacite šešir

Onim danima kada ne želite da se previše potrudite oko prikrivanja izrastka, šešir je idealno rešenje! Niko neće znati da krijete koren koji vapi za farbanjem. Prema vašem stilu odaberite šešir, beretku, kačket ili kapu – postoji pregršt stylish opcija da birate.

5. Upletite riblju kost

Još jedna frizura koja čini koren manje vidljivim, a to su pletenice. Posebno kada se radi o ribljoj kosi – ova klasična frizura će uspešno prikriti tajnu da niste stigli kod frizera. Najbolje je da vam ovu frizuru napravi neko drugi – podelite kosu na dva dela. Na samom kraju, fiksirajte pletenicu providnom plastičnom gumicom.

izrastak

6. Nanesite suvi šampon u boji

Kada kupujete suvi šampon, verovatno tražite onaj koji ne ostavlja trag. Ali kada je reč o prikrivanju korena, želite da uradite suprotno. Odaberite suvi šampon u boji vše kose, kako biste ga naprskali na koren, utrljavanja. Ovako ćete barem malo ublažiti vidljivost izrastka, a kada se dan završi, operite kosu i zakažite farbanje.

Povezano: Bez belog traga – DIY suvi šampon za svaku boju kose

7. Napravite frizuru punu volumena

Kako biste sakrili koren, probajte da se isfenirate okruglom četom za bujniji volumen. Najpre nanesite sprej za zaštitu od toplote, i isfenirajte kosu širokom okruglom četkom za bujnost u kosi poput frizure Kejt Midlton. Pokriven koren i savršeno isfenirana kosa? Najbolja kombinacija!

error: Content is protected !!