Koji razdeljak najbolje pristaje vašem obliku lica?

Razdeljak možete napraviti po sredini ili sa strane. Promena razdeljka kose na glavi je najbrži način da osvežite izgled vaše frizure, ali i da sakrijete potrebu za pranjem kose koja se najbrže masti na mestu gde pravite razdeljak. S obzirom da takođe utiče na celokupan izgled vašeg lica, važno je da otkrijete koji tip razdeljka vam najbolje stoji.

Razdeljak sa strane

Duboki razdeljak sa strane najbolje pristaje okruglom i četvrtastom obliku lica, posebno osobama koje pri tom imaju šiške sa strane ili tanku i ravnu kosu jer će omekšati linije čela i vilice, izdužiti lice, ali i kosi dati potreban volumen. Polazeći od luka vaših obrva, podelite kosu pravo ili blago dijagonalno prema sredini glave.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Velika prednost razdeljka sa strane je što skida godine pa ga odaberite kada želite mladalački izgled. Takođe, prilikom izbora strane kod ovog tipa razdeljka, vrlo je važno da otkrijete koja vam je strana atraktivnija, odnosno fotogeničnija pa razdeljak napravite sa suprotne strane.

Povezano: Pronađite pravu frizuru za za svoj oblik lica!

pretty-woman-with-white-scarf.jpg
Pogledajte i: Koji stil šiški odgovara vašem obliku lica!

Razdeljak po sredini

Ukoliko imate ravne šiške i ovalno lice, možete eksperimentisati sa različitim izgledima. Iako su šiške u fokusu, razdeljak po sredini će kosi doneti ravnotežu. Razdeljak po sredini ipak najbolje odgovara osobama sa srcolikim oblikom lica, posebno ako imaju dugu, gustu i ravnu kosu.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Loša strana nošenja razdeljka po sredini je što može učiniti da izgledate zatvorenije jer kosa pokriva veći deo lica, brade i vrata. Dozu ležernosti i mladalačkiji izgled priuštiće vam cik-cak razdeljak po sredini.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!