Idealne šiške prema obliku lica

By  |  0 Comments

Šiške svako primeti, a pravi stil šiški može učiniti čuda za vaš oblik lica, dajući mu simetriju i ravnotežu. Ovaj brz vodič će vam pomoći da odaberete idealne šiške prema obliku lica.

Pored svih negativnih efekata na kožu, ima jedna stvar koja je odlična ove jeseni: šiške. Nema vlažnosti, znojenja, nećete upropastiti kosu posle skakanja u bazen, plus, svi želimo da počnemo novu sezonu sa transformacijom izgleda. Ukoliko ste odlučili da skratite šiške, pronađite stil koji će najviše odgovarati vašem obliku lica.

Koje šiške vam pristaju?

Okruglo lice

Ravne i deblje šiške su veliko ne za okrugla lica jer naglašavaju okruglost i kratkoću lica. Odlučite se za deblje šiške pravo ispod očiju koje možete skloniti u stranu – ističu čelo i čine da lice izgleda manje okruglo. Ili nejednako isečene šiške – daju dimenziju i čine lice više ugaonim.

Izduženo lice

Ovom obliku savršeno stoji A oblik šiški, sa razdeljkom u formi slova A na sredini čela sa gustom teksturom preko obrva. Šiške će proširiti izgled dugog lica i naglasiti oči. Druga mogućnost su šiške sa strane koje pokrivaju čelo.

Kvadratno lice

Višeslojne, guste šiške koje se završavaju na sredini obrva odvlače pažnju od vilice i daju mekoću licu kvadratnog oblika. Izgledaju jednako lepo malo usmerene u stranu ili razbarušene po sredini u suptilni A oblik. Izbegavajte ravno sečene šiške.

Ovalno lice

Imate sreće ukoliko je vaše lice ovalnog oblika jer se možete poigrati sa različitim stilovima, u zavisnosti od teksture kose i ličnosti pojedinca. Potrudite se da vam lice izgleda simetrično. Šiške sa tupim stilovima su najbolji izbor – ravne šiške koje prelaze preko obrva sa dužim krajevim sa strane koji se spajaju sa kosom. Za smelije, ukoliko volite retro izgled, probajte šiške srednje dužine, tik iznad obrva.

Lice u obliku srca

Uspostavite ravnotežu između oštrih ivica vaše brade i visokog čela. Laskave na većini, ali pogotovo za lica u obliku srca – slojevite proređene šiške sklonjene u stranu ili na središnjem delu čela – skrenuće pažnju na oči, usne i sredinu lica. Najkraći pramen kose treba da pada na luk obrve a najduži da se završi na vrhu jagodica.

Povezano: Frizure sa šiškama koje su u modi ove jeseni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!