Koliko su šiške zahtevne za održavanje?

By  |  0 Comments

Promene su nekad preko potrebne, ali kada je u pitanju vaša kosa, treba da vodite računa o obliku glave da biste se odlučili za izgled vaše frizure, naročito kada su šiške u pitanju. Šiške mogu da dovedu do dramatične promene u vašem izgledu, ali realno, ostatak vaše frizure može ostati netaknut. Šiške su klasika i ima toliko načina da ih nosite, a nisu ni zahtevne za održavanje.

Najbolje vreme za šiške

Bilo kad ih možete imati, ali leto nije idealno za šiške. Znoj i vlaga mogu da izazovu da ravna kosa stoji beživotno na vašoj glavi, ili da kovrdžava ili talasasta kosa strši prema gore, tako da ćete možda želeti da pričekate sve dok ne dođe hladnije vreme.

Najbolji način da oblikujete šiške

Šiške mogu u potpunosti da transformišu izgled vašeg lica, tako da pre nego što se odlučite za šiške, posavetujte se sa vašim frizerom koji oblik šiški odgovara obliku vašeg lica.

Ako imate šiške, dok vam je kosa još uvek vlažna, prvo isfenirajte šiške, jer ako počnu da se suše same, imaćete manju kontrolu. Usmerite fen za kosu na gore, i četkajte kosu sa strane na stranu fokusirajući se na koren.

Susenje siski

Skraćivanje šiški

Kosa raste oko centimetar mesečno tako da ćete šiške morati skraćivati jednom u dve do četiri nedelje.

Skracivanje siski

Boja kose, boja šiški

Ako već imate pramenove, možete tražiti od svog frizera da vam doda nekoliko novih pramenova kose tako da vam šiške vizuelno ne odskaču od ostatka vaše kose. Boja može učiniti da vaše šiške izgledaju mnogo lepše i zanimljivije.

Masne šiške

Zavežite kosu u rep i šamponirajte samo šiške. Prskajte ih vodom dok ne saperete penu iz njih. Šiške će vam dobiti više volumena i biće bez praškastih ostatka.

Najbolji način da održavate šiške

Nemojte prestati da ih povremeno skraćujete i oblikujete. Tražite od svog frizera da ostavi dužinu šiški, ali da istanji krajeve tako da padaju fino dok rastu. Takođe, šnale su odlične za stilizovanje kraćih delova kose. Upletite šiške sa strane ili nazad u kosu i zakačite ih šnalom.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!