Uradi sama: crna senka za oči

Sigurno ćete se složiti sa našim mišljenjem da je crna senka za šminkanje očiju jedna od najčešće korišćenih senki za šminkanje. Senku u ovoj boji, koriste kako plavuše, tako i crnke i brinete, kao i dame sa bilo kojom četvrtom bojom kose, kao i dame sa bilo kojom bojom očiju.

Crnom senkom možete intezivnije našminkati cele kapke, a možete je upotrebiti i tako što ćete sa njom samo naglasiti ivice kapaka, bilo da je reč o donjim ili o gornjim kapcima.

Bez obzira na koji od navedenih načina je vi najčešće koristite, dve stvari su sigurne, a to je da vam crna senka sigurno uvek treba, kao i to da će vam recept po kojem sami možete da je napravite kad tad zatrebati. Zato vam Lepotica predstavlja recept.

Crna senka za sminkanje

Kako da sami napravite crnu senku za šminkanje?

Da bi ste sami napravili crnu senku za šminkanje, potrebno vam je:

  • 5 kapsula aktivnog uglja,
  • malo vode,
  • pipeta,
  • 2 odgovarajuće posude, jedna za pripremu i druga za čuvanje senke.

Postupak pripreme crne senke:

1. Postupak pripreme ove senke je krajnje jednostavan. Sve što je potrebno da uradite jeste da sadržaj iz 5 kapsula aktivnog uglja prospete u odgovarajuću posudicu i da zatim u istu tu posudicu preko uglja uz pomoć pipete dodajete jednu po jednu kap vode. Dodavanje vode treba da prekinete u onom trenutku kada primetite da je masa u posudici postala kompaktna i gusta, ali razmazita.

Aktivni ugalj

2. Kako bi ste tačno znali kada je taj trenutak, sa vremena na vreme, dok dodajete kap po kap vode u sadržaj aktivnog uglja, promešajte mešavinu i tako precizno utvrdite kakva je njena tekstura.

3. Kada postignete teksturu kakvu smo opisali, prekinite dodavanje vode, sadržaj u posudici promešajte temeljno još jednom, a zatim ga prespite u posudu u kojoj ćete čuvati i iz koje ćete koristiti ovako pripremljenu crnu senku.

4. Kada ste senku presuli u posudu za čuvanje, kafenom kašičicom je dobro utapkajte i poravnjajte njenu površinu.

5. Nakon toga, deli vas još samo jedan korak od trenutka kada možete početi da koristite ovu senku, a to je korak njenog sušenja u posudici.

[adsense_inserter id=”12825″]

Da bi senka postala spremna za upotrebu, potrebno je da iz nje ispari višak vode. Zato, posudu (ambalažu) senke nemojte zatvarati sve dok višak vode iz nje ne ispari (za to će biti potrebno nekoliko sati).

Kada crna senka bude spremna za upotrebu, koristite je uz pomoć četkica za nanošenje senke.

Ono što treba da znate kada je u pitanju ovako pripremljena senka za oči, jeste da je ona potpuno bezbedna za upotrebu. Aktivni ugalj se koristi čak i u svrhu lečenja određenih zdravstvenih smetnji, tako što se pije. To znači, da i kada dođe u dodir sa vašom kožom, aktivni ugalj na nju nema negativan uticaj, ne može da izazove nikakve iritacije ili bilo šta što bi na bilo koji način štetno uticalo na kožu.

Crna senka za oci

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!