Monoi ulje – pravi prijatelj kože i kose

By  |  5 Comments

Jedan od zanosno lepih cvetova, jeste cvet biljke gardenija. Ova biljka raste na prostoru dalekog Tahitija, a upravo od njenog cveta, proizvodi se monoi ulje.

Tradicija pravljenja ovog ulja, stara je gotovo koliko i narod Tahitija. O toj činjenici, svedoči i podatak, da monoi ulje zauzima veoma važnu ulogu u životima Tahićana. Oni ga smatraju čak i svetim i koriste ga na zapanjujuće mnogo načina, tvrdeći da se njegova korisna svojstva ne mogu uporediti sa svojstvima ni jednog drugog ulja na svetu.

Koja su to sve svojstva monoi ulja?

Monoi ulje isceljuje rane i povrede na koži i regeneriše kožu:

Zbog toga, Tahićani ga koriste kao sredstvo pri lečenju gotovo svih vrsta povreda kože. Čak sa njim mažu i bebe, neposredno nakon rođenja, kako bi došlo do bržeg i lakšeg formiranja pupka.

 • Tvrde da monoi ulje ubrzava regeneraciju kože nakon svih vrsta povreda, počev od bezazlenih ujeda insekata, pa do prostranih, dubokih posekotina.

Kako se upotreba monoi ulja nije zadržala samo u njegovoj postojbini, već se prenela i na ostatak sveta, tako su tvrdnje Tahićana i proverene i potvrđene. Žene širom sveta, dodaju monoi ulje i u svoje kupke, kako bi koža nakon kupanja bila dodatno osvežena i obogaćena hranjivim sastojcima ovog ulja.

Monoi ulje i njegova efikasnost pre, za vreme i nakon sunčanja:

Tahićanke, ali i žene širom sveta, koriste monoi ulje u periodu pripreme kože za sunčanje. Na taj način, koža postaje snabdevena svim onim vitaminima, mineralima i materijama koje joj pomažu da lakše i brže pocrni, a da pritom ostane sveža i elastična.

U samom procesu sunčanja, monoi ulje se može koristiti umesto kreme sa zaštitnim faktorom, jer ovo ulje sadrži prirodni zaštitni faktor u sebi. Uz to, monoi ulje čuva i pospešuje hidriranost kože za vreme sunčanja i upravo sa tim ciljem koristi se i nakon sunčanja.

Monoi ulje i njegovo delovanje na kosu:

Monoi ulje ima veoma slično delovanje i na kosu, kao na kožu. Zato, koristi se kao sredstvo za negu i regeneraciju kose. Sa tim ciljem, koristi se tako što se bar jednom do dva puta nedeljno pre pranja kose, nanese u vidu maske za kosu i ostavi da deluje od sat vremena do dva sata. Nakon toga kosa posle pranja izgleda sjajno i bujno i nemerljivo je lakše češljati je i oblikovati. Kada se takav tretman trajno i redovno primenjuje, vlasi postaju jače i otpornije, a kosa samim tim zdravija.

Monoi ulje je prijatelj vaše lepote i nege.

Biolage Exquisite oil Monoi 92ml

biolage matrix monoi ulje

*KLIK na fotografiju za više informacija

 

5 Comments

 1. Milica

  14.06.2014. at 16:02

  Gde se moze kupiti?

  • GospodjicaJ

   14.06.2014. at 20:51

   Draga Milice,

   Ima ga u prodavnici Yves rocher, u TC Usce ili putem sajta manna prirodna kozmetika 🙂

 2. Milica

  15.06.2014. at 14:17

  Hvalaa:)

 3. Pingback: Uradi sama: Kako da napravite dezodorans | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!