Metalik šminka – Ultimativni hit proleća

Šminka ima tu snagu da nam poveća samopouzdanje, recimo crveni karmin na romantičnoj večeri. Šminkanjem pokrivamo svoje nedostatke a ističemo ono najbolje. Bez obzira na svoju rutinu u šminkanju, probajte i nešto novo – metalik šminka!

Metalik šminka – Potpuni hit sezone!

Na očima ili usnama, metalik boje su pun pogodak. Uglevnom se vezuje za večernju šminku, ali zaista se može nositi i preko dana, pod uslovom da to uradite kako treba. Jer dnevni make up je diskretniji i svedeniji od večernjeg. Zato budite oprezni sa metalik šminkom. Evo par saveta šta da kombinujete i kako da je nosite.

Kako da nosite metalik šminku

  • Koristite tople tonove na očima. Boja zlata, bronze ili bakra mnogo bolje izgleda na očima od hladnih tonova. Bliži su prirodnim tonovima kože i dopunjuju ih i daju prirodniji efekat.
  • Ne kupujte dok ne probate. Većina parfimerija ima testere, a pošto se radi o malo “dramatičnijem” šminkanju, prvo testirajte pa tek ako vam se dopadne, kupite.
  • “Ledene” senke za oči. Sećate se, nekada se šminkanje bez njih nije moglo zamisliti. Sve žene su ih koristile. One okrugle kutijice na sprat, u hladnim, uglavnom beličastim i rozikastim tonovima. Korisne su i kao hajlajter, možete ih nanositi na jagodice, pored oka, na usne…
  • Prirodan izgled. Ako vam je to imperativ, metalik šminku nanesite samo na jedan deo lica. Ako koristite metalik senku za oči, usne, ten i rumenilo treba da budu što prirodniji.

Metalik šminku možete učiniti još dramatičnijom ako je nanosite vlažnom četkicom!

error: Content is protected !!