Izgledajte nepogrešivo na razgovoru za posao – Poslušajte savete HR eksperata

U čemu najčešće grešimo kada se spremamo za razgovor za posao? Toliko je nedoumica – da li je jaka šminka dobar ili loš izbor, da li da stavimo parfem ili ne? U odgovorima na ova pitanja pomoćiće nam Maja Gabrijan, HR direktorka I&F McCann Grupe.

Na šta da obratite pažnju

Prvi utisak

Vizuelni utisak tokom razgovora čini oko 60% ukupne impresije. Dakle, “ako bilo šta skreće pažnju ili je preterano upadljivo, odvlačiće pažnju i sa suštine”, kaže Maja. “Muškarcima je svakako lakše da se doteraju za intervju, dok dame treba da povedu računa o mnogo toga”.

Najčešća greška

Preterana i prejaka šminka je jedna greška, a podjednako problematično može biti i pojavljivanje bez šminke. Poslovni razgovor podrazumeva i određeni bonton. “Najbolji je savet –  izgledati uredno i čisto, a takva treba da bude i šminka. Puder, rumenilo, sjaj i maskara biće sasvim dovoljni”, otkriva nam mlada HR direktorka.

neutralna sminka za posao

Previše parfema?

Ovo definitivno može biti otežavajuća okolnost, jer “postoje ljudi kojima preintenzivan miris neće prijati, iako se tebi dopada. Dakle – umereno. I to je ključna reč i za parfem i za sve ostalo”.

Kako na razgovoru treba da izgledaš zavisno od pozicije za koju konkurišeš i da li je crveni karmin dobar ili pogrešan izbor, pročitajte u nastavku teksta – OVDE.

 

error: Content is protected !!