Greške u šminkanju koje utiči na lepotu ali i na zdravlje

By  |  0 Comments

Greške u šminkanju oko kojih se često raspravlja uglavnom imaju veze sa izgedom make up-a. Sada ćemo se, osim na one koje utiču osim na izgled i lepotu, osvrnuti i na one koje utiču na zdravlje. A to je ipak najvažnije.

Greške u šminkanju koje imaju/nemaju veze sa lepotom

1. Ne bacate maskaru nakon određenog vremena

Grinje iz trepavica privlače stare maskare i one mogu početi da žive u formuli. Kada ove grinje slete na vaše trepavice, one moraju da jedu, pa počnu grickati trepavice, ostavljajući kraće i lomljivije dlake. Bacite maskaru nakon tri meseca kako biste sačuvale vaše duge, bujne trepavice.

maskare

2. Masan tip kože ne treba hidrirati

I masnoj koži je neophodna hidratacija. U suprotnom, produktivnost ulja će se povećati i stvoriti višak masnoće. Korišćenje bezuljne kreme je najbolje rešenje kada je reč o ovom tipu kože.

Možda vam se dopadnu naši predlozi:

Hidrantna gel krema

Ihtiol krema za lice.

3. Testirate boju podloge na zglobu

Zglob je jedan od najsvetlijih mesta na telu, tako da nije baš precizan za biranje boje vaše podloge ili pudera (osim ako ste po prirodi jako bledi i zglob je slične nijanse kao vaš dekolte i lice). Testirajte boju na linija vilice.

4. Pojedine nijanse senke za oči izgledaju dobro na određenim bojama očiju

Neke nijanse, zaista, ipak ističu određenu boju očiju, ali ne može da krene naopako prilikom izbora boja senke za oči. Pre svega, možete nositi šta god želite. Drugo, svi izgledaju odlično sa neutralnim nijansama senke za oči. Crna, bela, siva i smeđa su opcije za sve boje očiju. Postoji niz nijansi koje će najbolje akcentovati boju vaših očiju, dakle, ne plašite se da upotrebite.

senke

5. Ne umivate se baš uvek pre spavanja

Vaša koža se najviše regeneriše kada spavate. Ako nosite šminku, ne samo da ćete začepiti pore, već ćete zaustaviti proces regeneracije, uzrokujući ubrzano starenje i nezdravu kožu. Umijte se hladnom vodom pre odlaska u krevet jer će ona zategnuti pore i osvežiti kožu.

6. Deljenje karmina, senke za oči i rumenila je ok

Ne nije! Bakterije se šire tako brzo i lako kada je kozmetika u pitanju, zbog toga ne treba da delite šminku sa drugima. Oči su najosetljivije i sklone infekcijama poput konjuktivitisa ili keratitisa (zapaljenje rožnjače). Deljenja sjaja za usne može biti rizično ukoliko vaša prijateljica ima groznicu na usni (herpes), a da se ona i ne primeti. Usne su plodno tlo za bakterije, jer nemaju isti epidermalni sloj kože kao ostatak vašeg lica. Šminku možete deliti jedino ako svaka od vas prilikom nanošenja koristi čistu četkicu.

city-color-karmin-crveni

7. Starije žene treba da nanose više šminke

Kako žena stari, smeh i suze koje je izrazila u životu počinju se pokazivati preko bora. U ovoj situaciji, manje je više! Ograničite šminku na svetliju podlogu, krem rumenilo, maskaru, senku za oči i karmin i klonite se pudera, osim ako se radi o veoma laganom prozirnom puderu, koji će istaći linije na licu.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!