Frizure i naočare – Saveti za idealan izbor

By  |  0 Comments

Pronalaženje pravog para naočara je prilično zahtevna potraga jer je potrebno da budu pogodne uz različite outfite, kao i frizure.

Kada nosite naočare, već znate šta je centar pažnje vašeg lica. Ali ukoliko imate pravu frizuru pažnja će biti podeljena – napravićete dobru ravnotežu.

Pravilo broj 1 – nemojte zaboraviti poneti naočare sa sobom kad krenete u frizerski salon, čak i ako ih samo nosite kada ste u kolima ili na poslu.

Duga kosa

? #geek ? [email protected]?

A photo posted by ??Andrea Rosario?? (@andrea_rosario) on

Ako imate dugu kosu, potražite klasične pravougaone naočare i izbegavajte zaobljene oblike. Elegantno prebačena kosa na jednu stranu uz klasičan crveni karmin na usnama – idealna kombinacija za dnevni ili noćni provod sa prijateljicama. Raznovrsne pletenice u vintage stilu će izgledati neverovatno dobro sa naočarima – romantično, slatko i zaista elegantno. S druge strane, punđa uz sitne i male naočari će učiniti da izgledate pametnije i samouverenije.

Povezano: 4 klasične frizure za dugu kosu koje su UVEK u trendu!

Kratka kosa

Naočare izgledaju odlično uz kratku frizuru – poenta je da ne skratite kosu previše. Muške frizure ne stoje ženama koje nose naočare sve vreme. Umesto toga odlučite se za neke više avangardne frizure kratke dužine. Ne plašite se da uokvirite vaše ramove sa bob frizurom koja se može nositi razbarušena, ravna, talasasta ili u svom prirodnom stanju. Uz kratku kosu idu sve vrste naočara – moderne, velike, okrugle naočari, kao i pravougaone.

Povezano: Kosa i frizure zbog kojih možete da izgledate starije!

Kovrdžava kosa

Mačkaste naočare su savršen izbor ukoliko imate kovrdžavu kosu, a odlično ćete izgledati i s naočarama bez okvira. Za originalan izgled, s vremena na vreme, koristite dodatke poput ukosnica ili tijare. Ili, zavežite kosu u neurednu punđu na vrh glave, aplicirajte maskaru u boji i ruž pastelnih boja za zabavan, mladalački izgled.

Povezano: Makeup saveti za devojke koje nose naočare!

Boja kose

Tamni i metalni okviri izgledaju dobro sa braon kosom. Ukoliko imate plavu kosu, svetli i transparentni okviri će vam najbolje odgovarati. Crvenokose devojke su prave srećnice jer im stoje sve svetle boje okvira, osim bele i žute.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!