Makeup saveti za devojke koje nose naočare

By  |  0 Comments

Kada nosite naočare već skrećete pažnu na vaše lice i oči i zato šminka za oči uvek treba da bude istaknuta i savršena. Obratite pažnju na ove savete za makeup očiju koji će ih učiniti lepšim i privlačnijim.

7 saveta za makeup ako nosite naočare

Šminkanje sa ograničenim vidom

Pošto ne možete nositi naočare dok nanosite šminku na oči, koristite ogledalo koje uvećava. Takođe, ne stavljajte previše šminke jer uvek je lakše dodati više, nego skidati i raditi posao ispočetka.

Sprečite da trepavice zapinju o naočare

Uvijte i očešljajte vrhove svojih trepavica pre stavljanja maskare. Takođe, počnite da koristite vodootpornu, postojaniju maskaru, kao što je City Color Waterproof Mascara, koja neće mrljati okvire vaših naočara i neće vam se razmazati u toku dana.

uvijanje trepavica

Rešite se tamne senke koja je nastala od okvira naočara

Okviri obično bacaju senku ispod očiju tako da je korektor od suštinske važnosti prilikom šminkanja. Korektor će podići i posvetliti vaše lice. Izaberite onaj koji je 2 do 3 nijanse svetliji od boje vaše kože. Nanesite ga ispod oka, sve do trepavica i u unutrašnji ugao očiju. Izjednačite ga laganim tapkanjem uz pomoć prstiju. Nikad nemojte trljati ili prevlačiti prste preko kože.

Oblik ajlajnera i okvira

Prilagodite debljinu ajlajnera sa debljinom okvira.  Ako vam je okvir deblji, nanesite deblju liniju ajlajnera iznad vaših trepavica kako biste istakli oči. Ukoliko su okviri tanji, blaža linija ajlajnera je idealno rešenje. Važno je da postoji balans između definisanja vaših očiju i okvira.

ajlajner u olovciajlajner

Prethodna1 of 2Sledeća

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!