4 klasične frizure za dugu kosu koje su UVEK u trendu!

frizure za dugu kosu

Duga kosa nikad ne izlazi iz mode, ali nekada – niti imate inspiraciju niti imate vremena da se “borite” s njom. Dobra vest za sve, a naročito zaposlene žene: ispostavilo se da duga kosa ne zahteva gomilu vremena za oblikovanje! Slično kuvanju, kada savladate osnove, iz dana u dan ćete biti sve veštiji da brzo podesite jednu od ove 4 klasične frizure za dugu kosu.

Klasične i uvek trendy frizure za dugu kosu

Konjski rep

A photo posted by Brunela (@blissfulmoments_) on

Konjski rep savršeno pristaje svakom licu, a ujedno je i najlakši i najbrži način da izgledate predivno u bilo kojoj situaciji. Raščešljate pa zaližite kosu unazad i zavežite konjski rep visoko na temenu glave – jagodice lica koristite kao vodič – kako biste dobili lifting ekefat (instant zatezanje lica). Za dodatni volumen, natapirajte konjski rep na vrhu i pustite da neuredno pada.

Povezano: Pletenica iz i preko konjskog repa – Brza i laka frizura!

Pletenica

A photo posted by Paradise✨ (@arielleventhal) on

Potrebno vam samo nekoliko minuta da napravite pletenicu, iako izgleda da zahtevaju mnogo više pažnje i vremena. Prebacite kosu na jednu stranu pa je fiksirajte lakom. Podelite kosu ravnomerno u 3 dela. Prebacite desni deo preko srednjeg dela i ispod levog koji je sada u sredini. Nastavite tkanje tako da se svaki deo rotira kroz sredinu skroz do kraja vaše kose. Ukoliko olabavite pletenicu, imaćete klasičnu a opet modernu frizuru.

Punđa na vrh glave

Punđa na vrh glave vas sa lakoćom može odvesti iz kancelarije na večeru. Pored toga – što je kosa prljavija, frizura će bolje izgledati. Pomoću elastične gumice zavežite kosu u rep na temenu glave. Ovako ćete stvoriti stabilnu osnovu za punđu. Vrtite dužinu repa dok se ne sklupča u punđu. Učvrstite frizuru ukrštanjem ukosnica oko osnove.

Povezano: Beachy waves – Talasasta kosa bez toplote i oštećenja kose!

Talasasta kosa

A photo posted by @amanda.dire on

Talasasta kosa je uvek u trendu – mladalačka, bezbrižana, a možete je nositi na gotovo svaku dužinu . Posle pranja, prosušite kosu fenom ili ostavite da se prirodno osuši – koji god način sigurno dodaje volumen vašoj kosi. Pomoću pegle za kosu napravite lokne od nasumično izabranih pramenova kose, različitih širina, širom gornjeg sloja kose – započnite kovrdžati kosu nekoliko centimetara od korena, a krajeve kose ostavite ravne.

error: Content is protected !!