Kosa i frizure zbog kojih možete da izgledate starije

By  |  0 Comments

Kosa i frizure koje birate mogu biti odgovorni jer izgledate starije i manje privlačno. Ovaj članak će istaći uobičajene greške koje činite vašoj kosi, kao i načine da ih otklonite.

Najčešće greške pri izboru frizure

Preduga kosa:

Žene ovu grešku ponavljaju iznova i u nedogled – ne šišaju se dovoljno često. Čak bi i samo neprimetno skraćivanje vrhova zadržalo kosu u najboljoj formi. Ispucali krajevi se penju uz kosu, zato se, za dugu kosu posebno, preporučuje skraćivanje vrhova svakih 7 nedelja. Ako niste spremni za skraćivanje kose, radite negu kose (tretman dubinske reparacije i revitalizacije kose) u salonu jednom mesečno kako bi obnovili strukturu kose.

duga kosa

Prekratka kosa:

Većina devojaka se ošiša na kratko jer imaju pun raspored obaveza, a nimalo vremena za oblikovanje frizure. Ali, skraćivanje kose može učiniti da izgledaju starije nego što zapravo jesu. Ako imate gustu i zdravu kosu, ošišajte se na srednju dužinu kose. Čak i ako želite da zadržite kratku kosu, najkraći stepen neka vam bude ispod brade ili ramena. Izgledaćete mlađe i održavanje frizure neće zahtevati previše vremena.

Tamne nijanse:

Mnoge devojke duži vremenski period farbaju kosu u crno. Međutim, sa godinama, potrebno je posvetliti nijansu kose. Ako nastavite da farbate kosu u crno, čak i kada imate sedu kosu, to će stvoriti neke neprirodne elemente. Ako imate svetao skalp, ali imate jaku crnu kosu, posvetlivanje će biti sasvim prirodno.

Ista boja kose i tena:

Najčešća grešak je farbanje kose u tonu vaše boje kože. Neke žene (pogrešno) misle da će, ako se farbaju u tamnije tonove, stvoriti iluziju tamnije puti. Uvek obezbedite malo kontrasta između vaše kose i tena, jer ćete izgledati atraktivnije i mlađe.

bojenje kose

Neodgovarajući tretman sede kose:

Ako imate sedu kosu, uvek ćete imati potrebu da to sakrijete. Način skrivanja i pokrivanja sedih mora biti prikladan. Niste uradile dobar posao ako ste učinile sedu kosu vidljivom. Stavite malo jarke boje u vašu sedu kosu i zadržite neke od belih pramenova. Kosa će izgledati prirodno i moderno bez dodavanja godina.

Neobična frizura:

Promene su uvek dobrodošle, ali posle određenog uzrasta treba razmisliti o vašim godinama i strukturi vašeg lica pre odlaska na ulepšavanje kod frizera. Takođe, najbolje je da se konsultujete sa fizerom pre nego što se ošišate kako ste zamislile.

Povezano: Frizure u trendu za proleće/leto 2016.

sisanje

Previše proizvoda za oblikovanje kose:

Neke žene stalno koriste različite proizvode za oblikovanje kose da bi im kosa izgledala lepo. Ali, previše njihovog korišćenja može potpuno oštetiti kosu. Ukoliko ste se previše zaneli sa aplikacijom proizvoda za oblikovanje, kosa vas sama moli da prekinete jer i previše nekih dobrih stvari zapravo može uraditi suprotno od onoga što  želimo da postignemo.

Plavuše:

Plave nijanse ne pristaju svakoj devojci. Važno je da znate koja vam nijansa najbolje stoji, a koja nikako. Izbeljivanje kosa ne samo što ispira ten, već i oštećuje vašu kosu. I ništa više nas ne čini starijim od osušenih lomljivih krajeva kose. Odlučite se za pramenove sa različitim nijansama uz pomoć drugih boja koje postoje na tržištu.

Povezano: Zašto je moja plava kosa žuta?

plavusa

Ravna frizura:

Devojke se uglavnom šišaju na ravno što je takođe greška koja čini da izgledate starije. Bolje je da se ošišate na slojeve umesto da šišate kosu na konvencionalni način, na ravno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!