Majonez – 8 načina da ga koristite za lepotu kose, kože, noktiju…

Majonez, mnogima omiljeni prilog, uz koji uživate dok jedete hamburger ili pomfrit, majonez. Zbog bogatog sadržaja jaja, majonez se koristi u proizvodima za hidrataciju kože i podmlađivanje kose. Prođimo kroz najbolje načine za upotrebu majoneza za našu lepotu.

Kako da koristite majonez u svrhu lepote

Hidrira suvu kožu i kosu:

Bogat jajima i uljima, majonez je neverovatna hidratantna maska (čuva vlagu u suvim ćelijama kože). Razmažite 1 kašičicu majoneza na kožu i ostavite da odstoji 10 minuta. Isperite ruke mlakom vodom.

Majonez može da upristoji slamastu kosu. Od suve i oštećene kose možete imati prirodne neposlušne lokne, odnosno možete rešiti stanje sa kosom uz pomoć majoneza. Majonez će zadržati vlagu u suvim ćelijama kose i zauzvrat hidrirati niti, ojačati kosu i stimulisati njen rast.

Smanjuje upalu:

Majonez hladi kožu i smanjuje upalu. Svilenkast osećaj koji pruža vašoj koži smiriće i smanjiti crvenilo. Namažite malo majoneza na izgorelu kožu od sunca i brzo ćete primetiti kako se bol i boja smanjuju.

majonez na licu

Omekšava laktove i kolena:

Opredelite se za majonez. Nanesite ga na kolena i laktove i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, nakon čega se možete istuširati. Masnoća i ulja u majonezu, zaključaće vlagu unutar kože na kolenima i laktovima.

Pomaže da uklonite mrtve ćelije:

Majonez bukvalno rastvara mrtve ćelije. Ako ga primenite na kožu, ostavite ga 15 minuta da omekša kožu, pa obrišite kožu vlažnim peškirom. Skinućete mrtve ćelije kože i vratiti joj mekoću. Majonez se takođe može koristiti kao piling za lice. Jednostavno pomešajte ½ kašičice majoneza sa 1 kafenom kašikom smeđeg šećera, i pilingujte lice sa smešom.

Jača nokte:

Majonez sadrži masnoću i ulja koja su dobra za jačanje i negovanje zanoktica. Nokti će vam biti hidrirani kao nikada do sada i manje skloni lomljenju. Istisnite malo majoneza na dlan, pa ga utrljte na ruke. Masirajte nokte majonezom. Nakon 2 minuta isperite ruke mlakom vodom. Majonez će omekšati dlanove i vratiti živost i hidrataciju noktima.

lepi nokti

Tretira vaške:

Mnogi dermatolozi preporučuju korišćenje majoneza da uklonite vaške. Većina hemijskih proizvoda koji ubijaju vaške, sadrže toksične materije i mogu oštetiti kosu tokom ispiranja. Dodajte malo majoneza na kosu i ostavite da odstoji 8 sati. To će ugušiti vaške. Nakon toga kosu isperite šamponom. Ponovite tretman posle 3 dana.

Tretira suvu kožu glave:

Iako lokne daju izgled vašoj kosi, bitnije je koliko im je jak koren. Važno je da vam je zdrava koža temena glave (potrebna mu je dovoljna količina vlage). Umasirajte 2 kašike majoneza na kožu glave sa vrhovima prstiju. Majonez će nahraniti koren dlake i poboljšati cirkulaciju krvi.

Kondicioner:

Majonez je odličan regenerator za kosu koji omekšava kosu i ne da joj da se zamrsi. Umasirajte 2 kašike majoneza u kosu (od sredine do krajeva) i pustite da odstoji 10 minuta. Dobro isperite kosu. Vaša kosa će dobiti divan sjaj i mekoću.

 

error: Content is protected !!