Beauty trendovi iz ’70-ih su ponovo u fokusu – evo kako da ih modernizujete!

sedamdesete beauty trend
Instagram/Printscreen

Sedamdesete su bile kultna era iz više razlika: osim monumentalnog uspona disko muzike, industrija zabave je eksplodirala sa poznatim beauty trendovima, koji su postali domaće ime. Do današnjeg dana, dame žele da rekreiraju preterane trepavice koje je nosila Dajana Ros, crvene nokte Done Samer, ili legendardnu frizuru Fare Fosit. Ova decenija je zaista neverovatna što se tiče modne i beauty inspiracije. Od “curtain” šiški, pa do razigranih nijansi senki za oči, neki beauty trendovi iz ’70-ih su opet aktuelni: evo kako da ih modernizujete!

Kosa

Frizeri se slažu da je lepota 70-ih godina bila prirodna, chic i bez pereteranog truda. Kosa je označavala slobodu kroz izražavanje. To je bilo mnogo opuštenije beauty vreme, a postalo je legendarno, jer ove frizure zaista nikada nisu izašle iz mode.

 “Shag” frizura

“Shag haircut” je savršen stil šišanja, kada želite da imate neku formu kose, ali uz minimalni trud. Dobar oblik koji se postiže kvalitetnim šišanjem dozvoljava prostora za rast nakon nekoliko meseci. Ako je potrebno, stilizujte kraće šiške i kosu sa strane, a pustite ostatak kose neka bude slobodan.

Frizura Fare Fosit

Većina dama smatra da je nemoguće rekreirati legendarne lokne glumice Fare Fosit. Ipak, frizeri otkrivaju da je ovo itekako moguće. Nabacite vruđe viklere i pustite ih da stoje oko sat vremena (ili duže). Izvadite viklere, iščešljajte kosu i imaćete frizuru sličnu njenoj, koja traje satima.

View this post on Instagram

A post shared by mischa g (@mischag)

Afro frizura

Afro frizura je dugo bila kulturološki i politički stav koji su nosile legendardne crne žene, poput pevačice Nine Simone, aktivistkinje Anđele Dejvis itd. Danas, ona predstavlja ponos i lepote, i na svu sreću se lako može napraviti.

Povezano: #TrendAlert – boje kose za proleće 2021.

Pramenovi koji uokviruju lice

Za one sa ravnom kosom, predlažemo ovu ikonsku frizuru 70-ih: uokvirite lice pramenovima koje ćete blago uviti . Nanesite pastu ili vosak za oblikovanje kose, i uvijte pramenove oko lica, uz pomoć ukosnice, kako biste oblikovali kosu. Pustite da se uvijeni pramen fiksira, dok se ne osuši.

Šminka

Kada govorimo o make-upu 70-ih godina, ne možemo a da ne pomislimo na raznobojne senke, meka rumeila i nude usne. Naglašavanje očiju je bilo ključ, zato nabavite raznobojne senke, pune šimera i mnogo veštačkih trepavica. Ovaj izgled je poželjan, posebno sada kada nosimo zaštitne maske – sav akcenat je na očima!

Kako biste rekreirali ikonski make-up ove decenije, počnite sa tenom – odaberite tečni puder sa blistavim finišem za besprekorni rezultat. Potom, odaberiete palete sa sanjivim pastelnim tonovima, ili sa jarkim bojama dragog kamenja. Kako biste dodali efekat, naglasite oči šljokicama, ili glitter pigmentima.

Što se tiče trepavica – pravilo u 70-im je: što veće, to bolje. Preterane trepavice su bile sve u ovoj deceniji, zato je vreme da izvadite najdramatičnije veštačke trepavice i učiniti da one istaknu oči.

Povezano: 10 make-up trendova za proleće 2021.

Nokti

Ovo vreme COVID-19 ere je savršeno za eksperimentisanje sa noktima – isprobajte zabavni i funky nail art. Kada govorimo o beauty trendovima 70-ih, ne postoji pravi ili pogrešan način – u nastavku pogledajte nekoliko predloga za manikir, inspirisan ovom erom.

Talasasti organski oblici i tople boje, su prava reminiscencija na eru 70-ih godina.

Nikada ne možete pogrešiti sa multi-kolor manikirom – ove boj duge nas odmah stavljaju u dobro raspoloženje.

Cvetni manikir nas odmah vraća pravo u sedamdesete. Od zanimljivog cvetnog dizajna, do šljokičastog laka – sve u vezi ovog nail art-a nam se dopada!

Dugački frenč je uvek dobar izbor, kada je reč o inspiraciji sedamdesetim godinama. Ova nude i burgundy kombinacija daju klasičnom frenču novi, sveži izgled!

error: Content is protected !!