Ulje moringe u nezi kose: protiv ispucalih krajeva i izbleđivanja boje!

ulje moringe

Nema sumnje da su prirodna ulja jedan od najvažnijih stubova kvalitetna nege kose (a i kože). Istražujući svet dragocenih ulja za kosu, sigurno ste do sada čule za arganovo, jojobino, konopljino i neka druga ulja, ali da li ste čuli za ulje moringe? Ovo višenamensko ulje je prebogato nutrijentima, a vašoj kosi pruža mnogo benefita u samo jednoj kapi. U nastavku saznajte zašto treba da uvedete preparate koji sadrže ovo ulje, ako želite postojanu boju i mekanu kosu!

Šta je zapravo ulje moringe?

Najfascinantnija stvar u vezi ulja moringe je što se dobija iz biljke koja da otporna na sušu – što znači da i bez kiše, drvo moringe može da sasvim normalno preživi u suvim uslovima. Semenke ulja moringe imaju visok nivo ulja, prepune su nutrijenata i sadrže više antioksidanata. Pošto se lista njegovih benefita ne završava, ulje moringe je dragocen i popularan sastojak u kozmetici i dermatologiji.

Tipično, ulje moringe se ekstrahuje iz semenki iz pomoć prese. Semenke se gnječe, a potom se dodaje mali procenat vode. Ova mikstura se zagreva iznad tihe vatre dok se ujedno pazi da semenke ne izgore. Posle 10-15 minuta, ulje se cedi kroz gazu.

Povezano: Kako da odaberete ulje za kosu prema tipu dlake?

ulje moringe

Gustina ulja zavisi od toga da li se ono meša sa drugim uljima. Čisto ulje moringe ima konzistenciju poput maslinovog, a miris mu je orašast. Ulje moringe je prilično gusto, bogato, masno ulje, sa laganim orašasto-zemljanim mirisom.

Benefiti ulja moringe za kosu

Što se tiče hemijske strukture ulja moringe, ono je bogato oleinskom, linoleinskom, paltmitoleinskom kiselinom, vitaminima i antioksdiantima. Ono odlično funkcioniše kada se umasira na skalp, jer poseduje protivupalana dejstva, što pomaže kod ljuspanja kože glave. Sadrži cink, koji pomaže kod proizvodnje keratina, a ujedno ojačava vlas. Na samoj dlaci, ulje moringe se ponaša kao zaštitni sloj i hidrator.

Ulje moringe pojačava sjaj kose, štiti je od sunčevog oštećenja, i izbleđivanja boje, a dlaku ojačava iznutra. Ono je takođe prirodni kondicioner za sjajnu i lepršavu kosu, zahvaljujući beheničnoj kiselini, koja je čest sastojak kupovnih regeneratora. Poput jojobinog ulja, i ulje moringe “imitira” prirodna ulja koje proizvodi naša kosa i koža.

ulje moringe

Ako želite da isprobrate efekat ulja moringe u proizvodima za kosu, preporučujemo vam Subrina Professional REPAIR liniju, koja sadrži vitamin E i ovo dragoceno ulje.

Pročitajte još i: 10 načina kako možete koristiti ulje za kosu

error: Content is protected !!