Draping – Novi (stari) trend u šminkanju

By  |  0 Comments

Beauty trendovi su se počeli menjati brže nego što im se možemo prilagoditi. Draping je novi trend, ali stara tehnika u šminkanju koja je napravila veliki prasak ove jeseni.

U suštitni, reč je o konturisanju, ali uz pomoć rumenila. Draping se razlikuje od klasičnog konturisanja jer lice dobija svežiji i prirodniji izgled.

Ovom tehnikom, šminker Way Bandy je još 70ih mešanjem boja dobijao savršene nijanse rumenila kojima je isticao C-oblik oko očiju (jagodice, područje završetka obrva i bradu) mnogih poznatih ličnosti.

Nakon njegove smrti sledi zatišje, ali ovog leta, zahvaljujući novoj beauty kolekciji Marca Jacobsa kojoj je dodao rumenilo – Air Blush Soft Glow Duo, draping se vratio na scenu. Rumenilo se sastoji od komplementarnih nijansi koje se mogu koristiti odvojeno ili zajedno.

Draping se i ove jeseni našao na modnim pistama. Na reviji modne kuće Chanel, šminker Tom Pecheux je fuksija nijansom rumenila istakao jagodice i područje završetka obrva, dok je na reviji Kenzo kolekcije šminkerka Lynsey Alexander uradila istu stvar sa crvenim rumenilom, zadržavajući spoljne uglove oka i vrhove jagodica neprozirnim (trik je da koristite 2 četkice – 1 da aplicirate rumenilo, 2 da ublendate sve konture).

A photo posted by KENZO (@kenzo) on

Draping pruža savršen izgled 70ih godina. Izvođenje tehnike je jednostavno – koristeći tamnije nijanse rumenila povucite crtu ispod jagodica (od uha do sredine obraza). Svetlijom nijansom ublendajte boju prema gore da dodatno naglasite jagodice.

Povezano: Da li ste probale ove neobične beauty trendove!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!