Hladni tonovi su IN: “Taupe Brunette” je trendy nijansa smeđe kose u 2024. godini

taupe brunette
Instagram/Printscreen

Ova godina će biti po mnogo čemu posebna, a ako bismo izdvojili jednu boju koja će dominirati njome – to bi bila “Taupe Brunette”. Zaista raskošna boja, kojom dominiraju hladni tonovi. Prošle godine smo imali dominaciju bakarnih tonova, a ove godine na scenu stupaju tonalne smeđe boje. Za razliku od čokoladnih i espreso tonova, frizerski svet se okreće taupe nijansama. Zato u nastavku saznajte više o “Taupe Brunette” boji kose.

Kakva je to “Taupe Brunette” nijansa?

U svojoj osnovi, radi se o hladnoj, pepeljasto smeđoj boji, koja je u potpunosti lišena mesinganih ili toplih podtonova. Ovo je smeđi ekvivalent platinasto ili mlečno plavoj boji, s tim da je nežnija prema kosi, jer ne zahteva nikakvo blajhanje.

View this post on Instagram

A post shared by 𝕄 𝕀 𝕄 𝕀 𝕂 𝔼 𝔼 ℕ 𝔼 (@mimikeene3)

Zašto odabrani “Taupe Brunette”?

Za razliku od bogatih, raskošnih i nametljivih kakao nijansi, ova taupe boja je odlična opcija za sve brinete koje žele da se poigraju sa smeđim tonovima, ali ne žele da zađu u tople, crvene ili čokoladne nijanse. “Taupe Brunette” je više šapat smeđe boje, pre nego vrisak.

Šta da tražite frizeru?

Kako objasniti vašem koloristi da želite ovu boju – pa sve zavisi od nijanse kojom započinjete. Ako je vaša željena nijansa tamnija od one koju imate, onda je ovu hladnu i neutralnu nijansu lako postići. Ipak, ukoliko je vaša boja prirodno ili farbano tamnija od “Taupe Brunette”, ovo će zahtevati profesionalnu kolor korekciju, kako bi ste postigao ovaj speicifčni ton. Zato će kolorista mora da vam skine tamne ili tople tonove, pre nego što krene sa farbanjem u taupe boju.

Kako se održava “Taupe Brunette” nijansa?

Važno je napomenuti da će svaka hladna nijansa vremenom postati malo toplija, tako da su preparati za zaštitu boje, kao i oni za osvežavanje nijanse obavezni, između poseta salonu.

Kako se stilizuje “Taupe Brunette” kosa?

Ova ležerna nijansa se najbolje kombinuje sa visokim sjajem i zdravim izgledom. Obožavamo kako ona izgleda i u ravnoj, talasastoj ili verziji sa pletenicama.

U nastavku pogledajte najbolje fotke za inspiraciju, koje možete odneti na vaš sledeći termin farbanja, i tako možete isprobati ovaj novi hair trend.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!