9 najčešćih grešaka kod korišćenja antirid krema

antirid

Do pre nekoliko godina, antirid kreme su bile zaboravljene i gurnute u ćošak, dok su trendy serumi, esencije i kreme zauzimale svoj primat u svetu nege kože. Ovih dana, male ali moćne antirid kreme konačno dobijaju pažnju koju zaslužuju. Aako imate tamne kolutove oko očiju, naduvenost kapaka, lepezaste bore oko očiju – korišćenje antirid kreme u dnevnom beauty režimu će pomoći kod smanjenja izgleda ovih problema. Ali, bilo da ste novajlija u svetu skincare ili ste već iskusna korisnica, sigurni smo da postoji šansa da ovaj skincare preparat koristite na nepravilan način. Lako je pogrešiti kada je reč o ovoj nežnoj, delikatnoj zoni oko oka. Zato vam u nastavku donosimo najčešće greške kod korišćenja antirid kreme.

 9 najčešćih grešaka kod korišećnja antirid kreme

1. Ne koristite najbolju kremu za vašu kožu

Baš kao i kreme za lice, i antirid kreme su formulisane da tretiraju različite probleme sa kožom. Kako biste dobile najbolje rezultate, odaberite antidi kremu koja će rešiti vaše probleme ove regije. Ako vas brinu tamni krugovi oko očiju, birajte kremu koja će posvetliti ovu regiju. Ukoliko imate suvu kožu oko očiju, birajte preparate sa hijaluronom i glicerinom, a ukoliko vas muče bore, potražite antirid sa retinolom.

2. Ne nanosite proizvode po pravilnom redosledu

Jedno lako pravilo za ovo jeste da proizvode nanosite prema gustini teksture – od najređih do najgušćih. Ako je vaš antirid bogatiji i masniji od dnevne kreme, trebalo bi ga naneti NAKON kreme za lice. Ukoliko je laganiji od kreme, nanesite ga pre.

antirid

3. Ne koristite antirid dva puta dnevno

Baš kao što čistite i hidrirate kožu lica dva puta na dan, isto bi trebalo da radite sa antirid kremom. Ne propuštajte jutarnju i večernju hidrataciju regije oko oka, za najbolje rezultate.

4.  Nanosite antirid na suvu kožu

Kako biste izvukli najviše benefita iz antitid kreme, najbolje je da je nanesete dok vam je koža još uvek vlažna. To je zato što antirid krema može zaključati hidrataciju, čime će koža ostati meka i hidrirana.

Povezano – Antirid nije dovoljan, kako da pravilno negujete okoloočnu zonu

5. Koristite previše proizvoda

Koža oko očiju je mala regija, i zato je zrno graška dovoljno da pokrije kožu ispod oba oka. Ukoliko koristite nešto skuplju antirid kremu, onda ćete zaista želeti da je prištedite – zato nema potrebe da je mažete u debelom sloju.

antirid

6. Antirid mažete preblizu oku

Ako antirid kremu nanosite blizu kapaka ili liniji trepavica, postoji rizik da vam ona uđe u oko, da peče, uzrokuje naduvenost i vodi do iritacije. Za najbezbedniju upotrebu, jednostavno istačkajte regiju oko orbitalne kosti, i odmah ispod obrve, i ispod očiju, na oko pola cm od linije trepavica.

7. Ne koristite nežan dodir

Koža oko očiju je najnežnija na celom licu, i zato nema potrebe da je grubo tretirate. Ublendajte antirid kremu domalim prstom, koristeći porekete tapkanja.

8. Ne brzajte proces

Važno je da kremi date dovoljno vremena da se upije, pre nego što krenete na sledeći korak nege kože. Ovako ćete osigurati da se krema upije i ne pomera kada nanesete naredni sloj.

antirid

9. Ne koristite je redovno

Kada je reč o nezi kože, prevencija će uvek dati bolje rezultate od korekcije. Ako čekate prve znakove starenja da počnete sa nekom okoloočne regije, znajte da ste već pogrešili. Zato počnite sa nekom okoloočne regije već od 25. godine, najkasnije, čak i ako nemate bore ili tamne krugove oko očiju, kako biste održali hidriranost i elastičnost kože.

Pročitajte još i – Serumi za okoloočnu regiju – da li su vam potrebni

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!