Antirid nije dovoljan: Kako da negujete okoloočnu zonu?

okoloočna zona

Da li patite od lepezastih borica oko očiju, tamnih podočnjaka ili kesica ispod očiju? Znajte da je koža okoloočne regije tanka, delikatna i nežna, i stoga zahteva posebnu negu. Ako je antirid krema sastavni deo vaše rutine ove regije, bravo za vas! Ali, nekada ona sama nije dovoljna, ako se ne držimo opštih saveta i smernica za negu ove najtanje kože na telu. U nastavku saznajte 4 dragocena saveta dermatologa za negu okoloočne regije!

Nega okoloočne regije: 4 saveta

#1: Izbegavajte grubo trljanje dok čistite lice

Dok čistite lice, obavezno budite nežni prema okoloočnoj regiji. Gelovi i pene za umivanje obično NISU namenjene zoni oko oka, stoga, za ovaj deo koristite poseban uljani ili vodeni čistač (micelarnu vodu). Koža oko očiju je 6-10 puta tanja od bilo koje druge regije lica. Grubo trljanje, povlačenje i pranje kože može uzrokovati prerano starenje i fine linije.

nega okoloočne regije

#2: Retinoid protiv prvih znakova starenja

Posle čišćenja, nanesite poseban antirid koji sadrži retinoid. Retinoidi povrćavaju produkciju kolagena i ubrzavaju smenu starih i novih ćelija kože. Zato su vrlo efikasni u minimizovanju finih linija i bora.

Povezano: Retinol vs. retinoidi – u čemu je razlika?

#3: Koristite okoloočne maskice

Gel jastučići i druge vrste patch-eva odlično umiruju i hidriraju okoloočne kesice i tamne podočnjake. Koristite ove maske za okoloočnu zonu 1-2 puta nedeljno.

#4: Potražite antirid kremu sa zaštitnim faktorom

Svakog dana, bez obzira na godišnje doba, morate koristiti SPF kremu širokog spektra, sa faktorom od bar 30. Ovo se odnosi i na okoloočnu regiju: nabavite antirid kremu koja sadrži zaštitni faktor, jer on sprečava prerano starenje, uključujući fine linije i bore.

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu.

Pročitajte još i: Okoloočna nega za svaki uzrast – savršen antidi za 20+, 30+ i 40+

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!