5 znakova da vam je potreban proteinski tretman kose

proteinski tretman

Proteinski tretmani kose su veoma popularni među ženama sa različitom teksturom kose. Osim što repariraju oštećenja, ovi tretmani poboljšavaju izgled i osećaj kose na dodir, daju joj sjaj i blistavost, i vrlo su korisni za kosu. Bilo da ih radite kod kuće, uz pomoć kvalitetne proteinske maske, ili u salonu, evo kako da saznate da li ste dobar kandidat za ovakav tretman!

Da li je proteinski tretman kose za vas?

Mit je da samo dame sa kovrdžavom ili talasastom kosom treba da urade proteinske tretman. Potreba za proteinskim tretmanom zavisi od teksture i kvaliteta kose, umesto od tipa. Ako imate suvu, oštećenu, grubu kosu, koja deluje beživotno i ispucalo, onda znate da ste sigurni kandidat za ovaj tip tretmana. Između ostalih ovo su indikativni znaci da je vašoj kosi potreban proteinski tretman!

#1: Gubitak elastičnosti

Iskoristite ovaj jednostavan trik da proverite koliko vam je kosa elastična: zmite manji pramen i nežno ga razvucite prstima i otpustite. Ako se pramen ne vraća u početno stanje ili puca – vaša kosa pati od nedostatka elastičnosti.

proteinski tretman

#3: Preterano se lomi

Velika je razlika između lomljenja dlake i gubitka kose. Ako vidite belu tačkicu na kraju otpale dlake, to znači da je ona otpala iz korena. Ali, lomljenje se dešava kada dlaci fale proteini, i zauzvrat, videćete mnogo dlaka na četki. Sve preko otpalih dlaka na dan jeste razlog za brigu.

#3: Beživotan izgled kose

Ako vaša kosa ravno pada i deluje “tužno” i beživotno, onda je to siguran znak da vašoj kosi fale proteini. Revitalizjući proteinski tretman će pomoći da nahranite dlaku i učinite da ona izgleda zdravije.

Povezano: 7 saveta za korišćenje maski za kosu koje niste znale

#4: Visoka poroznst

Ovaj mali eksperiment će vam pokazati koliko je vaša kosa porozna. Ubacite dlaku u čašu vode. Ukoliko ona odmah potone, imate visokoporoznu kosu. Ovakav tip dlake ima u sebi puno mikropukotina, koje je čine ranjivom i osetljivom na oštećenja. Proteinski tretman će popuniti ove praznine i sprečiti mršenje i frizz efekat.

proteinski tretman

#5: Oštećenje od farbanja

Farbanje i blajhanje takođe čini kosu visokoporoznom, a proteinski tretmani joj mogu pomoći, posebno kada se radi o integritetu kose i vibrantnosti boje!

Naša preporuka proteinski tretman za kosu:

Subrina Professional Keratin Therapy ampule koncentrovanog keratina, koje se mešaju sa maskom za kosu.

proteinski tretman

MoroccanOil Restorative Hair Mask – maska sa visokim sadržajem proteina.

proteinski tretman

Pročitajte još i: Proizvodi sa KERATINOM – šta mogu učiniti za vašu kosu?

error: Content is protected !!