Bez muke: 7 super saveta za lepljenje veštačkih trepavica za početnice

veštačke trepavice

Ako do sada niste probale veštačke trepavice – ne znate šta propuštate! Mačkasti pogled, akcenat na očima i sexy izgled očiju – i sve to uz minimum šminke, ali samo ako nanesete veštačke trepavice. Nemojte da vas plaši lepljenje trepavica – tu smo mi da vam pomognemo najboljim isprobanim savetima iz prakse! Zato za sve početnice u lepljenju trepavica, donosimo 7 top saveta koji će vam olakšati!

Lako do savršeno zalepljenih veštačkih trepavica

#1: Omotajte trepavice oko olovke na par minuta

Kada otpakujete nov par trepavica iz kutije, olabavite njihovu tračicu, tako što ćete je omotati oko olovke ili četkice. Na ovaj način, jačina tračice će popustiti, a trepavice će se lakše prilagoditi obliku vašeg oka.

#2: Izmerite veštačke trepavice prema vašem oku

Uzmite veštačke trepavice uz pomoć pincete i prislonite ih uz liniju vaših trepavica, čisto da vidite da li su vam predugačke. Tračice bi trebalo da nalegne na mestu gde vaše prirodne trepavice počinju, ali opet, ne preblizu ugla oka. Za prirodan završetak trepavica na spoljašnjem uglu oka, prebrojte 2-4 trepavice ka unutra – tu bi trebalo da vam bude granica završetka trepavica. Sve što viri preko – odsecite makazicama, jer ćete u suprtonom dobiti efekat “spuštanja očiju ka dole”.

Povezano: Vodič – odaberite veštačke trepavice prema obliku oka!

veštačke trepavice

#3: Nanošenje lepka

Kod lepka – glavni savet je da ga pustite da se malo prosuši na vazduhu i poprimi lepljivost. Istisnite jednu tačkicu na ravnu površinu i ostavite 20 sekundi da počne da se zgušnjava. Nanesite ga uz pomoć čačkalice ili četkice duž tračice trepavica, od ugla do ugla. Fokusirajte najveću količinu lepka na unutrašnji i spoljašnji ugao tračice, jer je tu najveća šansa da će vam se odlepiti.

#4: Sprečite odlepljivanje

Ako vam se dešavalo da vam se veštačke trepavice odlepe u nekom trenutku, sprečite ovu pojavu tako što ćete tankom četkicom ili čačklicom naneti malo lepka na spoljnji i unutrašnji ugao oka, na liniju prirodnih trepavica. Ovo će dodatno osigurati trepavice od odlepljivanja.

Povezano: 10 trikova koji će vam koristiti ako nosite veštačke trepavice

#5: Kako da ih zalepite?

Zapamtite pravilo da ih postavite tačno tu gde vaše prirodne trepavice počinju. Gledajte ka dole i pritisnite tračicu veštačkih trepavica uz liniju prirodnih trepavica u sredini, na spoljnjem i unutrašnjem uglu oka.

veštačke trepavice

#6: Spojte prirodne i veštačke trepavice

Ako pre nanošenja trepavica nanesete maskaru, imaćete dobru osnovu da spojite i izblendate prirodne i veštačke trepavice. Uz pomoć pincete ili prstiju, lagano pritisnite prirodne i veštačke trepavice da se spoje. Na ovaj način sprečićete ujedno i da da se vidi koža između obe vrste trepavica.

#7: Podignite i uvijte trepavice prstom

Ako želite da dobijete “lifting” efekat trepavica, nežno ih pritisnite ka oku prstom, posebno na spoljnjem uglu. Tako ćete dobiti uvijenije i prirodnije trepavice.

Pročitajte još i: Kako se pravilno čiste veštačke trepavice posle nošenja?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!