5 trikova sa vlažnim maramicama za skidanje šminke koje morate znati!

vlažne maramice za skidanje šminke

Ako nas duže vreme pratite, onda znate da se apsolutno protivnimo upotrebi vlažnih maramica u cilju skidanja šminke. Zašto? Razvlače kožu bez potrebe, nikada je ne očiste kako treba, a ujedno su natopljene štetnim hemikalijama. Mnogo bolje rešenje za skidanje šminke su mleka, ulja ili micelarna voda. Ali – to ne znači da treba da bacite vlažne maramice koje već imate! Evo kako ih možete iskoristiti!

Vlažne maramice za skidanje šminke – 5 drugačijih primena

#1: Popravite greške u šminkanju

Iako nisu dobre za uklanjanje kompletne šminke sa lica, vlažne maramice možete iskoristiti za brisanje greškica prilikom šminkanja. Za ovaj postupak, iskoristite ćošak maramice, ili ga omotajte oko štapića za uši, za još bolju preciznost. Šta sve možete “popraviti” maramicama: uglove oka, razmrljani kamin, “odlutalo” krilce ajlajnera itd.

vlažne maramice za skidanje šminke

#2: Očistite četkice za šminkanje

Ako vam je ponestalo omiljenog sredstva za čišćenje četkica, ne očajavajte! Iskoristite vlažnu maramicu za skidanje šminke kako biste grubo očistili četkice. Protrljajte četkice u maramicu, ili je stisnite među prstima kako biste uklonili šminku sa dlačica.

#3: Uklonite višak samopotamnjivača

Instant samopotamnjivači u vidu pene ili spreja su odličan način da postignete lažnu boju kože, bez UV oštećenja. Ali, nekada je lako “zaigrati se” i preterati sa količinom proizvoda. Ako osećate da količina samopotamnjivača na vašoj koži izgleda previše i neprirodno, posegnite za vlažnom maramicom kojom ćete skinuti višak.

#4: Koristite ih kao pre-cleanse korak

Ako imate puno šminke na licu, iskoristite vlažnu maramicu kao pre-cleanse korak. Najpre prebrišite njom šminku sa lica, a potom se umijte gelom ili panom za umivanje. Tako ćete ukloniti svaki, čak i minimalni trag šminke.

vlažne maramice za skidanje šminke

#5: Za čišćenje veštačkih trepavica

Vlažnim maramicama možete brzinski očistiti veštačke trepavice posle skidanja. Najpre oljuštite višak lepka sa tračice i prebrišite trepavice, tako da budu spremne za sledeće nošenje.

Pročitajte još i: Vlažne maramice – trikovi koje sigurno niste znale!

error: Content is protected !!