“Klovn” konturisanje lica

klovn konturisanje
PrintScreen: instagram.com/belladelune/

Prva asocijacija na reč „klovn“ je smešni čikica u šarenoj garderobi, cipelama od pola metra, smešnom šminkom i crvenim nosem. Izgleda tako zabavno i šarenoliko, zar ne?  A kako biste reagovali kada biste nešto slično videli na licu jedne devojke?

foto: PrintScreen: instagram.com/belladelune/


Verovatno biste pomislili da se radi o nekoj šali, ali zapravo – daleko ste od istine. Kim Kardašijan, tačnije njen šminker je osoba zbog koje je ceo svet poludeo za konturisanjem lica! Sigurno ste i vi same sedele pred ogledalom pokušavajući da „iscrtate“ savršeno lice, naglasite jagodice a suzite nos i lice. Tome zapravo i služi konturisanje i hajlajting, to je zapravo stvaranje iluzije savršenog lica: konturisanjem (korišćenjem tamnijih mat nijansi) da suzite/preoblikujete delove lica a hajlajtingom da naglasite delove lica, kao recimo čelo, brada, rub gornje usne, jagosice i sl.

Detaljnije: Konturisanje i hajlating?

I kako je sve počelo: mlada, lepa dama i youtuberka BellaDeLune može se slobodno nazvati pionirkom klovn konturinga. Zahvaljujući komentarima i kritikama na račun njenog konturisanja, ona je videom koji je objavila „zatvorila usta“ dušebrižnicima i time postala inspiracija i začetnica novog make up trenda koji je osvojio društvene mreže! U sve većem broju, pobornici makeup trendova kače na društvene mreže fotografije svojh „klovnovskih“ faca, koje u minutu transformišu do savršenstva.

U čemu je trik “klovn” konturisanja lica?

Kao što smo već napisali, stvaranje iluzije idealnog lica. Za izvođenje klovnovskog konturinga, potrebno vam je nekoliko različitih korektora, jer je ovaj način konturinga složeniji od klasičnog konturisanja i potrebno je pored senčanja odraditi hajlajting i korekciju boje.

  • za prikrivanje crvenila koristite zeleni korektor,
  • za sužavanje lica, senčanje korektor koji je tamniji od boje tena,
  • ljubičasti da neutrališete žućkaste podtonove, umornu kožu,
  • žuti za podnočnjake,
  • roze – prikrivanje i neutralizovanje fleka na svetloj koži itd.
[adsense_inserter id=”12825″]

Malo više od običnog konturinga

Naravno, ovde se ne radi samo o proizvoljnom šaranju lica. Za klovn konturing potrebno je malo i veštine, kako ne biste zaista izgledali kao klovn! Na fotografijama pre i posle  pogledajte kako to izgleda kod BellaDeLune:

Dakle, ovde se radi o dobro osmišljenom „šaranju“, u odnosu na njen oblik lica. Kako je ona to izvela možete pogledati u videu koji se nalazi ovde:

Da li vam se dopada ovaj način konturisanja lica i da li ćete ga isprobati?

Autor teksta: “Klovn” konturisanje lica”, BlogoMarija

********************************************

marija sa bloga blogomarijaZahvaljujući beauty blogerima – odvažila sam se i postala jedna od njih. Zovem se Marija, imam 25 godina i autor sam lifestyle & beauty bloga BlogoMarija. Živim na relaciji Pirot-Leskovac; za sada sam prvi i jedini beauty bloger iz Pirota i volela bih da mi se neko pridruži u ovom divnom hobiju. Veliki sam zaljubljenik u kozmetiku i stvari koje se tiču ulepšavanja. Obožavam životinje i odrasla sam s njima. U slobodno vreme volim da treniram, radim na DIY projektima, čitam Sidni Šeldon, pozitivnu psihologiju, vežbam šminkanje i šminkam, uživam u kućnim tretmanima lepote. Sam svoj majstor.

 

********************************************

error: Content is protected !!