Make-up trikovi za “smanjivanje” i “sužavanje” nosa

Naglašeno veliki, odnosno širok nos, uglavnom je nešto što dame žele da prikriju, kako bi izgledale nežnije i ženstvenije. Ukoliko ste i vi jedna od tih dama, mi ćemo vam pomoći, dajući vam uputstvo kako da to učinite uz poimoć make up-a.

Pretpostavljamo da će se većina vas složiti, jeste da ne postoji osoba koja nema bar jedan nesavršen delić na svom telu. Takve fizičke osobine, odnosno delove koji nisu savršeni, uglavnom svi žele da sakriju ili bar prikriju. Najnezahvalnije i ujedno najteže je prikriti takve detalje na licu, posebno nos. Ali, uz pomoć make up-a, i to se može!

Kako make up-om vizuelno prikriti veliki, odnosno širok nos?

Da bi ste uspeli da prikrijete veliki, odnosno širok nos, potrebno vam je:
 • Četkica za korektor (to je četkica sa kratkim i ravnim ili zaobljenim preciznim vrhom),
 • Četkica za seku za oči (konkretno, ova četkica treba da bude sa nešto širim i mekšim vrhom od prethodne),
 • Sunđer za puder,
 • Braon puder u prahu ili svetlo braon senka za oči,
 • Veliko ogledalo,
 • Dobro osvetljen prostor bez senki.

Povezano: Kako da pravilno održavate svoje četkice za šminkanje?

[adsense_inserter id=”12236″]

Postupak za smanjivanje nosa uz pomoć make up-a je sledeći:

 1. Sedite ispred velikog ogledala, obraćajući pritom pažnju na to da na vašem licu ne postoji senka koja je nastala kao posledica lošeg osvetljenja.
 2. Uzmite četkicu za korektor i njom na način koji ćemo vam opisati nanesite braon puder u prahu ili svetlo braon senku za oči na nos. Nanošenje treba da započnete od samog vrha nosa i to od donje strane vrha nosa, koju ćete namazati braon puderom.
 3. Vaš sledeći potez, treba da je takav da sa jedne i sa druge strane nosa, počevši od vrha prema gore iscrtate dve tanke paralelne linije koje će se kretati u pravcu prema korenima obrva. Takve linije, povlačite od prilike do polovine na nosa, a zatim iscrtavanje započnite u suprotnom smeru, odnosno od tačaka korena obrva prema dole sve do tačaka neposredno iznad onih u kojima ste završili prethodne poteze.
 4. Ukoliko slučajno imate prirodno ispupčenje na sredini nosa, okrenite polu profil prema ogledalu i istom četkicom i istim puderom iscrtajte liniju koja će odrediti oblik nosa kakav bi bio u tom delu da nema tog ispupčenja.
 5. Zatim, uzmite četkicu sa nešto širim i mekšim vrhom i njom blago i precizno istrljajte linije koje ste iscrtali, tako da postanu diskretne i ne naglašene, ali ipak dovoljno. Drugim rečima linije treba da ostanu uočljive toliko koliko je potrebno da bi vizuelno smanjile vaš nos.
 6. Na kraju, uzmite i sunđer za puder i koristeći ga još jednom utapkajte predeo nosa.

Ne želimo da izostavimo savet da se sve ovo što smo opisali, treba da radite preko prethodno nanete podloge za make up. Na taj način, postignuti efekat će izgledati prirodnije i duže će trajati, a to svakako jeste cilj.

Kako bi smo vam precizno dočarali informacije sa kojima smo vas upoznali u ovom tekstu, predlažemo vam da pogledate sledeći video:

Da li biste se odlučili za sužavanje nosa uz pomoć make up-a ako imate potrebe za tim?

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!